- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković pričao o „savršenih osam“ i pohvalio Rusa: „Imam veliko poštovanje za njega“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković nastavio je uspešno pohod na novu Gren slem titulu, nadigrao je Rusa Karena Hačanova sa 3:1 u setovima u četvrtfinalu Rolan Garosa. Posle duela Nole je čak i pohvalio Rusa na onome što je pokazao u Parizu.
Može Novak da bude prezadovoljan nivoom tenisa koji je pokazao posebno u trećem setu.
Srpski teniser nije krio zadovoljstvo zbog trijumfa. Posebno je taj brejk u drugom setu bio fantastičan. Nole ga je dobio sa 7:0.
Početak meča je bio malo lošiji...
„Igrao je veom kvalitetno u prva dva seta, pravio sam greške, ušao sam sporo, nisam uhvatio ritam. Odigrao sam savršen taj-brejk, podigao sam igru par nivoa. Uspeo sam posle toga da završim. Bila je velika borba, to možete i da očekujete. Niko neće ništa da vam pokloni“, rekao je Nole.
Potom je pohvalio i Karena Hačanova sa kojim ima vrlo lep odnos.
„Pogodio sam neke poene, promašio sam lak bekhend. Dešava se. Karen je sjajan, agresivan, probao sam da isprobam kako se kreće, da igram nepredvidivo, kratke lopte, da trči. Funkcionisalo je. Imam mnogo poštovanja za njega, sjajan igrač sjajan momak želim mu sve najbolje u nastavku sezone“, rekao je Đoković.
Ponovo je Srbin odgovarao i na francuskom jeziku posle duela.
„Filip Šatrije je jedan od najboljih teniskih terena, lepo je igrati ovde. Uvek pokušavam da dam sve od sebe. Bio sam spreman, zdrav. Čekao sam taj osećaj koji želim da imam ovde na terenu“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković se zatim putem holograma uključio u studijo Barbare Šet, gde se srpski as prvo izvinio Džonu Mekinrou, čiju je analizu prekinuo. Sve to Novak je učinio s osmehom na licu, a zatim je dao sopstveno viđenje dvoboja sa Rusom.
„Izvinjavam se što sam isekao Džona Mekinroa usred analize. Volim njegove analize i pratim ih. Mislim da su ovo bila dva meča u jednom. Prvih nekoliko gemova, setova sam ostao u svlačionici. Nisam se dobro kretaro, nisam dobro udarao lopticu. Nije bilo pravog riterna, nisam bio dovoljno agresivan, mnogo neiznuđenih grešaka. Treba odati priznanje Hačanovu koji me je terao da grešim, igrao je zaista odlično. Nekako sam ipak uspeo da pronađem igru u tajbrejku. Savršen tajbrejk sam odigroa. Dugo nisam tako odigrao. Posle toga sam osetio da je 'prekidač' uključen, da su se stvari pokrenule. Mnogo bolji i lakši set. Mnogo bolja kontrola, osetio sam vetar u leđa. Na kraju sam kontrolisao stvari u četvrtom, ali sam dozvolio brejk za 4:4. Ipak, do kraja sam odigrao savršenih osam poena i plasirao se u polufinale“, rekao je Đoković, na šta su svi u studiju ostali bez zaprepašćeni njegovom analizom, poručivši Mekinrou da bi trebalo da se zabrine za svoj posao.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
Novak preko motivisanog Rusa do 12. polufinala Rolan Garosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala