- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tihookeanska flota otpočela vežbe uz učešće više od 60 brodova i pomoćnih plovila

© Sputnik / Vitaliy AnkovVeliki desantni brodovi „Nikolaj Vilkov“ i „Admiral Neveljskoj“ na vojnim vežbama Tihookeanske flote i motorizovane brigade 5. armije Istočnog vojnog okruga u Primorskom kraju
Veliki desantni brodovi „Nikolaj Vilkov“ i „Admiral Neveljskoj“ na vojnim vežbama Tihookeanske flote i motorizovane brigade 5. armije Istočnog vojnog okruga u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Tihookeanska flota Rusije otpočela je vežbe u Japanskom i Ohotskom moru uz učešće više od 60 brodova ratne mornarice i pomoćnih plovila, saopštila je pres služba flote.
U saopštenju se naglašava da će vežbe trajati od 5. do 20. juna pod rukovodstvom komandanta Tihooekanske flote admirala Viktora Liine.
Pored toga, u manevrima će biti angažovano oko 35 aviona pomorske avijacije, obalske snage i više od 11 hiljada vojnika.
„Trenutno su snage Tihookeanske flote raspoređene u naznačenim regionima i ‘pristupile su sprovođenju praktičnih zadataka u okviru operativnih vežbi u udaljenoj morskoj zoni’“, ističe se u saopštenju.
Tokom praktičnih dejstava, pomorske taktičke grupe, zajedno sa pomorskom avijacijom, baviće se otkrivanjem i praćenjem podmornica uslovnog neprijatelja, izvešće vežbe borbene obuke protiv površinskih i vazdušnih ciljeva, uključujući raketno i artiljerijsko gađanje.
Takođe, biće razrađena organizacija PVO pomorskih odreda, kao i logistika pomorskih snaga.
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
RUSIJA
Uništen „neprijatelj“: Tihookeanska flota Rusije u misiji na Ohotskom moru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala