- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uništen „neprijatelj“: Tihookeanska flota Rusije u misiji na Ohotskom moru /video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
Pratite nas
Borbeni brodovi Tihookeanske flote Rusije izveli su vežbe na Ohotskom moru tokom kojih su artiljerijskom vatrom uništili mete – „uslovnog protivnika“, saopštila je pres-služba flote.

„Odred borbenih brodova Tihookeanske flote pristupio je izvođenju praktičnih vežbi uz artiljerijsko gađanje meta u okviru planirane vojne vežbe u vodama Ohotskog mora“, navodi se u saopštenju.

Nakon izvedenih manevara, odred je podeljen na taktičke grupe brodova.
U prvu grupu, koja je zajedničkom paljbom napala simuliranog neprijatelja, ušle su korvete „Soveršeni“, „Gromki“ i „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“. Drugu taktičku grupu činile su fregata „Maršal Šapošnjikov“, veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“ i korveta „Gremjašči“.
S tim u vezi, flota je precizirala da se u narednim vežbama očekuje da posade brodova izvrše artiljerijsko gađanje vazdušnih meta, kao i da unište makete plutajućih mina u oblasti sa uslovnom minskom opasnošću.
Prvog dana u mesecu je pres-služba flote saopštila da je dvadesetak borbenih i pomoćnih brodova Tihookeanske flote Rusije započelo planirane pomorske vežbe na poligonima za borbenu pripremu Japanskog i Ohotskog mora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala