- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

MVP Stojačić za Sputnjik: „Nema lepšeg od svetske titule u dresu Srbije“

© Foto: FIBABasketaši Srbija
Basketaši Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Posle nestvarnog preokreta Srbija je po šesti put postala prvak sveta u basketu pobedom nad Sjedinjenim Američkim Državama, a prve impresije posle podviga Strahinja Stojačić podelio je za Sputnjik. Maestralni srpski basketaš dobio je i priznanje za najboljeg igrača prvenstva.
Bajka reprezentacije Srbije u basketu se nastavlja. Pred srpskom publikom u Beču ponovo su stigli do zlata na Svetskom prvenstvu, iako su Sjedinjene Američke Države imale prednost od 19:15. Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Marko Branković i Strahinja Stojačić uspeli su da preokrenu i po drugi pu zaredom stignu do najsjajnijeg odličja.
Dok su se spremali da krenu sa slavljem Stojačić je preneo prve utiske Sputnjiku dok su se njegovi saigrači čuli u pozadini.
Počelo je slavlje, sad nastavljamo“, rekao je uzbuđeni Stojačić koji je izuzetno zahvalan na podršci koja im je stigla iz Srbije.
Odigrali su težak i neverovatan meč, a do nestvarne pobede vodila je energija sa tribina na kojoj su uglavnom sedeli srpski navijači.
„Osećaj je neverovatan, težak meč da kažemo, ali imali smo i sreće kada im je ona lopta procurela iz obruča. Sa druge strane zaslužili smo, samim tim što smo preokrenuli takav rezultat dokazali smo da smo zasluženo svetski prvaci“, rekao je Stojačić.
Sjajni Strahinja Srbiju je svojim dvojkama i doveo do finala zbog čega je posle finala dobio priznanje najboljeg igrača na prvenstvu, ali on nije želeo da govorio o svom uspehu.
„Ne bih pričao o tome, u finalu sam bio slabiji od očekivanog. Zahvaljujući saigračima smo došli do medalje, to što sam prethodno odigrao dobro je bio samo trenutak u kom sam imao više inspiracije“, skroman je Stojačić koji je tokom prvenstva ubacio neverovatnih 55 poena.
Srpski basketaš MVP titulu poklonio najradije saigrači Mihailu Vasiću koji je u tim uneo kako kaže karakter i energiju. Saigrači su Vasiću posebno zahvalni zbog toga što je došao u tim.
„Koliko god zvučalo glupo Vasić je MVP jer je doneo karakter, energiju i umeće. Nije se primetilo da nismo često zajedno“, istakao je Stojačić.
Srbija je u Beču imala podršku kao da igra u Beogradu. Glavnim gradom Austrije orile su se srpske pesme i povici na srpskom jeziku što je Orlovima bilo dodatno gorivo.
„Neverovatno iskreno, očekivali smo podršku kao što je uvek imamo, Srba ima svuda, ali ovo je bilo neverovatno od početka do kraja. Mislim da bi u Beogradu bilo ovako“, rekao je ponosno Stojačić.
Za kraj razgovora Stojačić je poručio da je poseban osećaj nositi dres reprezentacije i na tako impresivan način protiv Amerikanaca okititi se zlatom.
„Nema lepšeg osećaja od igranja za reprezentaciju, to je uvek prestiž, a kada se u srpskom dresu osvoji titula prvaka sveta to je neverovatno. Pogotovo kada je ovakav meč u kojem je bilo sve na jednu loptu, ne postoji ništa lepše“, zaključio je Strahinja Stojačić.
Vreme je za slavlje, Srbija je šesti put prvak sveta!
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Dejan Majstorović i Mihailo Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Bečom se orilo „Bože pravde“– Majstorović ponosan: Borili smo se kao da je pitanje života i smrti
Basketaši Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Totalna dominacija – Srbija je opet prvak sveta u basketu!
Basketaši Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
SPORT
Basketaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala