- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Basketaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

© Foto: FIBABasketaši Srbija
Basketaši Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Beču, posle trijumfa nad domaćinom Austrijom od 21:18 u dramatičnom okršaju.
Odlučujuća dva poena postigao je Stojačić sa distance, ali se serija poena Brankovića i Vasića (sa linije slobodnih bacanja) ispostavila kao presudna za preokret protiv upornog rivala, koji je vodio u većem delu meča.
Naši momci su imali i veliku podršku sa tribina od strane naših zemljaka iz Austrije, na čemu su im bili zahvalni posle meča.
„Znali smo koliko su Austrijanci nezgodni, fizički snažni. Imali smo dosta problema sa njima tokom utakmice. Pokazali smo karakter, da znamo da igramo ovakve mečeve. Iz iskustva kažem, četvrtfinale je najvažnija utakmica. Zadovoljni smo, čekamo rivala u polufinalu“, istakao je posle meča Dejan Majstorović.
Protivnik Srbije u polufinalu u nedelju od 15.40 časova biće selekcija Letonije, a potom se u drugom polufinalu sastaju selekcije Brazila i SAD-a.
Srbija je najtrofejnija nacija na svetskim prvenstvima, pošto je u prethodnih sedam izdanja osvojila pet zlatnih i jednu srebrnu medalju.
Basketaši Srbije brane zlatnu medalju osvojenu prošle godine u Antverpenu.
* Pogledajte najnoviji Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala