- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Matić je i dalje klasa – Srbin u idealnom timu Lige Evrope

© AP Photo / Petr David JosekDušan Tadić i Nemanja Matić
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Nemanja Matić, vezista Rome, izabran je u idealni tim Lige Evrope za sezonu 2022/23 gde je „vučica“ u Budimpešti zaustavljena u finalu od Sevilje posle boljeg izvođenja penala.
Sevilja je uspela da prigrli i sedmi trofej Liga Evrope iz isto toliko pokušaja, ali je opšti utisak da je bivši reprezentativac Srbije odigrao vrhunsku utakmicu.
S lakoćom je Nemanja „razbijao“ i kvario protivničke napade, dok se nudio kao rešenje i u napadu. Igrao je jednostavno što je nešto što svi treneri vole. Iako mu je 35 godina uspevao je bez problema sve da pokrije i da dobije veliki broj duela.
Ne samo u finalu protiv Sevilje, već je bio oslonac Rome tokom čitave sezone u Evropi i zato ne čudi što Žoze Murinjo s kojim po treći put u karijeri sarađuje, ima bezgranično poverenje u prekaljenog vezistu. Matić je u sezoni koja je nedavno završena odigrao 13 utakmica u Ligi Evrope.
Nemanja Matić je jedini srpski fudbaler koji je zauzeo mesto u timu sezone Lige Evrope. dok je kapiten i ikona Sevilje Hesus Navas proglašen za najboljeg igrača LE. Špancu je podigao trofej drugog po jačini takmičenja po četvrti put u karijeri.
Mesto u idealnom timu LE za 2023. godinu zauzeli su: Bunu (Sevilja), Markos Akunja, (Sevilja), Smoling (Roma), Ta (Leverkuzen), Navas (Sevilja). Vezni red: Rakitić (Sevilja), Matić (Roma), Pelegrini (Roma). Napad: Dibala (Roma, Bonifas (Union Sen Žil), Rašford (Mančester junajted).
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Neverovatan detalj o odlasku kralja iz Madrida – sve se preko noći promenilo
Finale Lige Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2023
SPORT
Sputnjik u Budimpešti: Španci oživeli sećanje na pokojnog Puertu, Vuk i Lav –„Forza Roma”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala