- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj Nadalove karijere sve bliži – ponovo operisan i čeka rezultate /foto/

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Povreda je primorala Rafaela Nadala da se povuče sa ovogodišnjeg Rolan Garosa, što je podstaklo razmišljanja o njegovoj mogućoj penziji. Španski teniser je u petak prošao kroz još jednu operaciju, što dodatno priziva sumnje u njegovu tenisku budućnost.
Nadal se trenutno oporavlja u Barseloni, gde je podvrgnut operaciji velikog slabinskog mišića, koji se nalazi u bočnom delu slabinskog regiona. Detalji o operaciji su još uvek nepoznati, a novinar Tenis korespodenta, Stjuart Frejzer, je putem društvenih mreža podelio vest o operaciji.
Iako se operacija završila, očekuje se da će se rezultati znati tek u narednim satima i danima. Ova situacija podstiče spekulacije o Nadalovoj karijeri i budućim planovima, ali za sada nema konkretnih informacija o eventualnom završetku njegove teniske karijere, mada je on već najavio da bi kraj trebalo da usledi u toku 2024. godine.
Naravno, ako se oporavi od ove povrede kako priželjkuje.

Nadal, često nazivan Bik sa Majorke, već je pretrpeo nekoliko ozbiljnih povreda tokom svoje karijere, ali uvek se vraćao jači. Međutim, ova poslednja operacija ostavlja neke znakove pitanja nad njegovom sposobnošću da se vrati na teren. Spekuliše se da su veće šanse da će ponovo zaigrati nego da neće, ali sačekaćemo Nadala da kaže konkretno stanje.

Sa 37 godina, Nadal se nalazi u kasnoj fazi svoje karijere i suočava se sa izazovima koji dolaze sa godinama i održavanjem fizičke forme.
Izvanrednom igrom na šljaci, osvojio je čak 14 puta Rolan Garos, postavši najuspešniji igrač u istoriji turnira. Međutim, poslednjih godina borio se sa povredama i nije dostigao isti nivo dominacije kao ranije.
Dok čekamo rezultate operacije i Nadalovu zvaničnu izjavu, ostajemo u iščekivanju da vidimo da li će Bik sa Majorke ponovno iskazati svoju borbenost i nastaviti da osvaja turnire ili će se suočiti sa teškom odlukom o penzionisanju.
Jedno je sigurno - Nadal je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa i njegovo ime će se dugo pamtiti, a to je rekao i Novak Đoković rečenicom da će odlaskom Nadala sa teniske scene otići i jedan deo Noleta.
Veliko je to rivalstvo, najveće u istoriji belog sporta.
- Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Đoković saznao rivala u osmini finala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala