- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković saznao rivala u osmini finala

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, sastaće se u osmini finala Rolan Garosa sa Huanom Pablom Variljasom iz Perua, koji je izašao kao pobednik iz trilera sa Hubertom Hurkačom – 3:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:2.
Jasno je da je Poljak kao 14. reket sveta imao ulogu favorita protiv 94. na rang-listi, ali se pokazalo da to ništa ne mora da znači.
Izuzetno naporan meč odigrali su Poljak i Peruanac, a na kraju je Variljas bio taj koji se radovao posle dvoboja koji je bio prepun preokreta, uspona i padova na obe strane.
Uvodni set dobio je Hubert Hurkač rezultatom 6:3 i očekivalo se da će u tom ritmu nastaviti da melje slabije rangiranog protivnika.
Ipak, dogodilo se potpuno suprotno, s obzirom na to da je 27-godišnji Peruanac uspeo naredna dva seta da osvoji i da povede. Velika borba u četvrtom setu, u kom je brejk Poljaka u trećem gemu, bio na kraju dovoljan za osvajanje seta i izjednačenje – 2:2.
Maraton u kom je uživala publika u Parizu slutio je na dramu u odlučujućem, petom setu, ali je umesto toga usledio potpuno drugačiji scenario. Igralo se gem za gem, do četvrtog, kada je Variljas uspeo da otme servis Poljaku i da povede 3:1.
Potvrda brejka, i sačuvan sopstveni servis bez ikakvih problema i na kraju još jedan brejk za siguran plasman u osminu finala gde ga očekuje Novak Đoković, koji je u tri seta poslao kući Španca Alehandra Davidoviča Fokinu.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Pariz video furioznog Alkarasa, Cicipas preslišao Argentinca
Sabalenka - Ribakina, Australijan open, finale - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Radikalan potez Beloruskinje naišao na podršku: „Nisam se osetila bezbedno“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Šou na Novakovoj konferenciji – banane, urme, voda: „Carevi ste...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala