- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milijaš za Sputnjik o Borjanu i Kataiju: „Zvezda je veća od svakog pojedinca“

© Foto: FK Crvena zvezdaAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Nenad Milijaš, nekadašnji kapiten Crvene zvezde i doskorašnji pomoćnik Miloša Milojevića, napustio je Marakanu po završetku sezone kada je ekipu preuzeo Izraelac Bahar. On je u emisiji Miljanov korner, koja se emituje na na Sputnjiku, pričao o hrabroj odluci novog šefa struke da praktično precrta Milana Borjana i Aleksandra Kataija.
Fudbalska Srbija prethodnih dana bruji o čvrstoj ruci Izraelca koji je stigao iz Makabi Haife i odmah počeo da pravi velike rezove.
Krenuo je od gola, od mesta za koje se smatralo da je Milan Borjan neprikosnoven, kao što je, bar do sada, bio slučaj. Šest vezanih titula i gomila utakmica u kojima je bio heroj, gde prednjače one evropske na putu ka Ligi šampiona i Ligi Evrope.
Ipak, Bahar je olako odlučo da saopšti Borjanu da ga ne vidi na golu Zvezde, što je žestoko pogodilo momka rođenog u Kninu koji brani za Kanadu. Nenad Milijaš je u novoj epizodi emisije Miljanov korner pričao o tom nesvakidašnjem i hrabrom ptezu.
„Milan Borjan je neko ko je mnogo dao Zvezdi. Miožda i najviše od svih igrača koji su trenutno tu. Kao kapiten je sjajno odrađivao posao, posebno u velikim utakmicama u Evropi. Ali, ako je to odluka novog šefa, to je taj surovi profesionalizam. U svakom slučaju, hrabar potez trenera kojim je pokazao da zna šta hoće i kako hoće. Borjan je profesionalac, mora da prihvati i da pokuša da se vrati. Nikome nije prijatno da tako nešto čuje. Naravno, što pre treba da se probudiš i da vidiš kako ćeš da se boriš dalje“, rekao je Milijaš koji je napustio Marakanu na kraju sezone, posle osvojene duple krune.
Na tankom ledu je i Aleksandar Katai. Desetka crveno-belih i neko ko je rešavao utakmice, sada će morati da se bori za status prvotimca, što je još jedna u nizu odluka Baraka Bahara.
„Aleksandar Katai je majstor. Dao je toliko golova, rešio verovatno najviše utakmica u Superligi. Velike su to odluke, velike promene... Ali, hajde da sačekamo, videćemo kako će se ti novi igrači uklopiti. Da vidimo kako će sve da krene. Kažem, velika hrabrost i to ne može niko da osporti. E sad, da li je dobro ili nije, na kraju će da sude rezultati. Ako budu dobri, sve će to brzo da se zaboravi. Jer, ovaj klub je veći od bilo kog pojedinca. To se pokazalo puno puta do sada. Najvažnije je da Zvezda ima rezultat, da su navijači zadovoljni. A svi pojedinci koje smo nabrajali, i oni što će doći, klub je veći od njih. Sigurno da je klub dao više njima, nego što su oni klubu. A svako može da se trudi da pruži najviše što može“, rekao je Nenad Milijaš gostujući u emisiji Miljanov korner.
Rekao je Milijaš i jednu veliku istinu, koju možda neki neće želeti ili ne žele da čuju. A to je da niko od ovih fudbalera niej osetio kako je igrati u Crvenoj zvezdi kada je teško, kada su rezultati loši, kasne plate...
„Niko od ovih igrača nije osetio kako je igrati u Zvezdi kada je teško. Nisu osetili šta znači pravi pritisak. Ja da sam imao ovakve rezultate i ovakav ambijent, mislim da nikada ne bih otišao u inostranstvo“, rekao je Milijaš, koji je posle Zvezde zaigrao u Premijer ligi, gde je branio boje Vulverhemptona.
U videu ispod možete pogledati novu epizodu emisije Miljanov korner.
Ben i Katai - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
„Izraelska kuhinja“ zamirisala jako na Marakani – mnogima se ne sviđa
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Podkast
Milijaš: „Odreći se Borjana i Kataija? Hrabro“ | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala