- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Izraelska kuhinja“ zamirisala jako na Marakani – mnogima se ne sviđa

© Foto : FK Crvena zvezdaBen i Katai
Ben i Katai - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Dolazak Baraka Bahara na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde izazvao je ogromne potrese. Iako je tek okončana uspešna sezona, na Marakani nema mira. Uveliko se radi, oseća se miris „izraelske kuhinje“, a u glavnoj ulozi je upravo Bahar, koji je spremio radikalne rezove što se mnogima ne dopada.
Novi trener, nova pravila. Nema privilegovanih, zaštićenih. Šta je bilo bilo je.
Kome se sviđa može da ostane, ko neće, može da ide. Dva izuzetno jaka imena, zapravo dva najjača i najveća imena u ovoj generaciji Zvezde – Milan Borjan i Aleksandar Katai su trenutno u žiži zbog svega što se dešava od dolaska Baraka Bahara i zemljotresa koji je izazvao jednim telefonskim pozivom.
„Upoznao sam trenera Bahara u Beogradu i lepo smo se ispričali. Kada sam došao u Pariz, novi trener me je pzvao i saopštio mi da nisam više prvi golman i da ne računa na mene. Telefonskim putem. Iskreno, jako mi je teško i jako sam povređen. Jer, mislim da nisam zaslužio da me trener koji je dva dana u klubu pozove i saopšti takvu informaciju. Prosto mislim da je trebalo da budem ispoštovan na način koji dolikuje nekome ko je šest godina života dao Crvenoj zvezdi“, rekao je Borjan i dodao da njegovo srce kuca za Zvezdu, jer je on njen vojnik.
Naime, izraelski stručnjak je saopštio Zvezdinoj neprikosnovenoj „jedinici“ da neće biti prvi golman i da može da ostane i da „greje klupu“, što je dosad bilo nešto nezamislivo, ili da je slobodan u izboru nove sredine. Takav epilog očekivano je šokirao reprezentativca Kanade koji je utkao sebe u šest vezanih titula Zvezde, a u međuvremenu je postao i lider ekipe, što potvrđuje kapitenska traka oko mišice.
Ali, ne zanima previše surovog profesionalca Bahara što je Borjan, očekivano povređen i uvređen. Pažljivo je sve isplanirao i uveliko se "krčka" u njegovoj "izraelskoj kuhinji" čiji se miris već oseća u Ljutice Bogdana 1.
Prema informaciji Mocart sporta, Omri Glazer viđen je kao Borjanova zamena među stativama. Reč je o golmanu rođenom 1996. godine koji iza sebe ima odličnu sezonu sa Hapoel Ber Ševom, koja je završila druga u izraelskom šampionatu iz Baharove Makabi Haife.
Njih dvojica su već sarađivali, pa bi to moglo da bude najbolja preporuka da posao bude uspešno obavljen u što kraćem roku. Glazer ima i četiri nastupa za reprezentaciju Izraela i savršeno se uklapa u fudbalsku viziju Baraka Bahara. Pominje se još i Vladan Kovačević iz poljskog Rakova, ali je jasno da Borjan neće biti prvi izbor.
Nije se bura digla samo zbog "slučaja Borjan", navodno je "na ledu" i Zvezdin magiko Katai kog Izraelac vidi kao opciju za Superligu, ne i za veliku scenu - Ligu šampiona.
Navodno, novi šef ima primedbu na slabo trčanje veziste iz Srbobrana i to mu je po svemu sudeći poručio, takođe putem telefona, baš kao i Borjanu. Poruka je da mora ozbiljno da poradi na fizičkoj spremi kako bi se spremio za evropske izazove, u suprotnom računaće na njega u Superligi. Samim tim, ostaje da se vidi kako će najkreativniji fudbaler crveno-belih reagovati na takav nastup Bahara.
Stručnjak koji je sa Makabijem preko Zvezde prošle sezone stigao do Lige šampiona, takođe je zvao još nekolicinu fudbalera kojima je poručio da je zadovoljan njihovim partijama, a to su Mirko Ivanić, Kingsi Kangva, Gelor Kanga, Aleksandar Pešić i Milan Rodić.
Kada su dolasci u pitanju, a jasno je da će ih i te kako biti, prvo zvučno ime koje se pominje uz golmana Omrija, je Munas Dabur, s čijim kvalitetima je Zvezda vrlo dobro upoznata.
Izraelska gol-mašina koja je preko Salcburga do Hofenhajma tresla mreže i igrala protiv crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kasnije u grunoj fazi Lige Evrope, lako bi mogla karijeru da nastavi u Zvezdi.
Dabur je prema nekim informacijama bio „viđen“ na Marakani još prošle sezone, ali je iznenađujuća eliminacija od Barakove Makabi Haife uticala da propadne dogovor.
Sada bi Bahar lako mogao da ugovori dolazak iskusnog 31-godišnjeg napadača Hofenhajma.
Dabur je standardni reprezentativac Izraela, postigao je 15 golova na 40 mečeva za nacionalni tim i ostaje da se vidi da li će, i u kom roku Bahar i Dabur (pro)naći zajednički jezik.
Suma sumarum, miris „izraelske kuhinje“ već se jako oseća na Marakani, a mnogima se ne sviđa. Ali, Bahar očigledno ima odrešene ruke i u njegovo ime govoriće rezultati.
Generalni direktor Zvezdan Terzić je prilikom zahvalnice Milošu Milojeviću koji je s klubom osvojio duplu krunu posle čega je usledilo doviđenja, tu odluku obrazložio da je Zvezdi potrebna sveža krv i iskorak u Evropi, gde za sedam uzastopnih sezona klub uglavnom nije uspeo da izađe iz grupe, ili je završavao evropsku odiseju na prvom koraku nokaut faze.
Simon Marčinjak - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
UEFA oprostila Poljaku politički greh – sudiće finale Lige šampiona
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Zvezdi je dao godine i srce – Izraelac ga precrtao posle dva dana: „Nisam ovo zaslužio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala