- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi šok za Ruse u Parizu: Kraj za Rubljova, Hačanov u osmini finala

© AP Photo / Jean-Francois BadiasAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se bez većih poteškoća u osminu finala Rolan Garosa, nakon što je posle četiri seta eliminisao Australijanca Kokinakisa – 6:4, 6:1, 3:6, 7:6, dok je Andrej Rubljov doživeo šokantan poraz od Lorenca Sonega. Imao je Rus 2:0 u setovima, da bi zatim prokockao ogromnu prednost i ispao – 7:5, 6:0, 3:6, 6:7, 3:6.
Prvi od dvojice Rusa na terenu našao se 11. reket planete Hačanov koji je uspeo da opravda ulogu favorita.
Nije dozvolio da mu nezgodni Tanasi Kokinakis pravi probleme, kao što neretko ume da namuči bolje rangirane tenisere.
Iako je slabo otvorio prvi set Karen, što potvrđuje brejk Australijanca već u trećem gemu, uspeo je do kraja prvog seta da uzvrati sa dve "krađe servisa" u osmom i desetom gemu, što je bilo dovoljno da slavi rezultatom 6:4.
Drugi set bio je apsolutna demonstracija sile u režiji Hačanova, koji je sa dva brejka za 43 minuta uspeo da razbije Australijanca – 6:1 i da ima kapitalnu prednost od 2:0 u setovima.
Ipak, u nastavku je došlo do buđenja Kokinakisa, koji je uspeo da reši treći set u svoju korist rezultatom 6:3, da bi velika borba usledila u četvrtom setu.
Hačanov je ponovo pretrpeo rani brejk, ovoga puta već u prvom gemu, da bi ubrzo bilo 2:0 za Australijanca, inače 108. igrača na ATP listi. Igralo se gem za gem, sve do desetog gema, kada je Rus uspeo da "poništi" prednost rivala i dođe do izjednačenja.
Na kraju je tajbrejk morao da odlučuje, a tu je Hačanov uspeo da dođe do velikog preokreta i da posle zaostatka 4:1, slavi sa 7:5 i plasira se u osminu finala Rolan Garosa.
Drugi ruski teniser koji je nastupio u petak u Parizu bio je Andrej Rubljov. Iako je važio za velikog favorita, dozvolio je sebi da ga šokira Lorenco Sonego.
U drami od pet setova i meču koji je trajao nešto manje od četiri sata, sedmi reket planete na kraju je poražen od Italijana, inače 48. na rang listi.
Rubljov je uspeo da prokocka prednost od 2:0 u setovima. Prvi set rešio je rezultatom 7:5, u drugom je bio izuzetno ubedljiv i slavio je s nulom, da bi u nastavku došlo do potpunog preokreta!
Sonego nanizao naredna tri seta – 6:3, 7:6, 6:3 i plasirao se među 16 najboljih u Parizu.
Ovo je svakako novi šok za Ruse u Parizu, nakon što je Danil Medvedev na samom startu Rolan Garosa krajnje neočekivano eliminisan od anonimnog Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Strašni Novak posle drame srušio upornog Španca: Pariz zviždao – Srbin pokazao silu
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Ruskinja napravila veliko iznenađenje – i to protiv sunarodnice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala