- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvižduci za još jedan ispad u režiji Ukrajinki na Rolan Garosu

© AP Photo / Jean-Francois BadiasSvitolina
Svitolina  - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Ukrajinka Elina Svitolina pobedila je u trećem kolu Anu Blinkovu posle preokreta, 6:2, 2:6, 5:7, da bi na kraju bila ispraćena zvižducima sa terena jer je odbila da se rukuje s Ruskinjom.
Ukrajinkama prelazi u naviku takvo skandalozno ponašanje, jer je ovo već drugi slučaj na Rolan Garosu, posle onog na startu kada je Martja Kostjuk takođe odbila da pruži ruku protivnici na mreži. U pitanju je bio duel protiv Arine Sabalenke.
Sada se u centru pažnje našla Svitolina. Odigrala je odličan meč, uspela je da priredi iznenađenje i da eliminiše favorizovanu Ruskinju, ali je mrlju na taj uspeh bacilo njego nedopustivo ponašanje i nedostatak poštovanja prema protivnici.
Publici u Parizu nije se dopao takav potez, pa je Elina Svitolina, baš kao i Marta Kostjuk pre nekoliko dana „nagrađena“ zvižducima s tribina.
Odličan tenis demonstrirale su Svitolina i Blinkova, a na kraju je Ukrajinka bila ta koja je uspela da slavi i da se plasira u osminu finala Rolan Garosa gde je čeka još jedna Ruskinja - Darija Kasatkina, inače deveta teniserka planete.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Strašni Novak posle drame srušio upornog Španca: Pariz zviždao – Srbin pokazao silu
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
SPORT
Novi šok za Ruse u Parizu: Kraj za Rubljova, Hačanov u osmini finala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala