- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinske snage nastavljaju granatiranje Belgorodske oblasti, pogođen dom za smeštaj radnika/video/

Druga bitka u Faludži - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Oružane snage Ukrajine granatirale su grad Šebekino u Belgorodskoj oblasti iz sistema „grad“, a usled pogotka granate zapalio se dom za smeštaj radnika, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.
„Nakon direktnog pogotka granate zapalila se zgrada za smeštaj radnika. Oštećena je i zgrada administracije. U gradu nema struje“, saopštio je Gladkov na Telegramu.
Jutros je Gladkov saopštio da ukrajinske snage neprekidno granatiraju Šebekinski okrug Belgorodske oblasti u Rusiji, ali da nema govora o proboju protivničkih jedinica na teritoriju oblasti.
„Na teritoriji Belgorodske oblasti nije bilo i nema protivničkih snaga. Oružane snage Rusije, graničari, Federalna služba bezbednosti, Ruska garda – svi su na licu mesta. Ali u toku je masovno granatiranje“, objavio je Gladkov na Telegramu.
Kako je dodao, u granatiranju je ranjeno osam ljudi, dok poginulih nema. Okružne i gradske administracije Šebekinskog okruga trenutno se bave pitanjem evakuacije ljudi u bezbednija područja, što će se realizovati kada granatiranje prestane.
U međuvremenu, Operativni štab ruske Belgorodske oblasti takođe je demantovao informacije o navodnom prodoru ukrajinskih jedinica u region.
„Niz kanala na Telegramu širi lažne informacije o proboju ukrajinskih trupa noćas u pravcu Šebekina. Zvanično saopštavamo da je to lažna vest. Situacija u Šebekinskom gradskom okrugu trenutno je teška, čuje se pucnjava i borba je u toku. Deluju Oružane snage Rusije, ali nema nikakvog prodora ukrajinske vojske“, navodi se u saopštenju.
Operativni štab apeluje na stanovništvo da ostane pribrano i da veruje samo zvaničnim i proverenim izvorima informacija.
Predstavnik hitnih službi rekao je za Sputnjik da su prilikom granatiranja grada Šebekino oštećene tri administrativne i 16 stambenih zgrada.
Gubernator je kasnije saopštio da su u selu Novopetrovka u Valujskom gradskom okrugu Belgorodske oblasti, koje se našlo na meti ukrajinskih snaga, ranjena dva seoska učitelja.
Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Ministarstvo odbrane, granična služba, FSB, Ministarstvo za vanredne situacije, kao i regionalne i opštinske vlasti stalno izveštavaju ruskog lidera Vladimira Putina o situaciji u Šebekinu, između ostalog i o merama za pružanje potrebne pomoći stanovništvu.
Oklopno vozilo za deminiranje UR-77 Meteorit - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Eksplozije u Belgorodu, dvoje povređenih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala