- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je sila u basketu – četiri pobede za četvrtfinale Svetskog prvenstva

© Foto: FIBASrbija - Slovenija, basket
Srbija - Slovenija, basket - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Posle pobeda nad Madagaskarom i Francuskom reprezentacija Srbije savladala je Nemačku (21:14) i Brazil (21:16) čime je kao prvoplasirana u grupi obezbedila četvrtfinale.
Dok su Orlovi igrali, sa tribina se orilo „Srbija, Srbija“.
Stojačić je bio raspoložen za igru, sjajno je zakucavao, dok se Nemačka mučila u napadu i nije uspevala da dolazi do poena.
Ubrzo su svetski šampioni stigli do prednosti od 6:1, tako da se realno nije postavljalo pitanje ko će na kraju izaći kao bolji.
Nemci su uspeli da uvedu meč u nešto neizvesniji tok posle faulova našeg tima, ali ipak je kvalitet izašao na videlo. Stojačić i Majstorović su pogodili dvojke i tu više nije bilo dileme.
Mogli su navijači da uživaju i u pobedi, ali i u nekim veoma lepim potezima..
Inače, Orlovi su igrali u novim dresovima u kojima će igrati i košarkaši na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se igra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu.
U 20:50 srpski basketaši počeli su duel sa Brazilom, ali ne najbolje. Brazilci su uhvatili nalet poveli 6:3, ali Majstorović i Stojačić vratili su Srbiju u igru.
Problem su pravili faulovi, Srbija se rano našla u bonusu, ali Branković ponovo vraća nešto osetniju prednost. Koš za pobedu pre isteka vrmena pogodio je sjajni Stojačić.
U subotu 3. i nedelju 4. juna su eliminacione runde i borbe za medalje.
Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču će izboriti vize za olimpijski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.
Srbija - Slovenija, basket - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Basketaši Srbije stopostotni – poruka „Nema predaje“ u Beču na Svetskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala