- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Basketaši Srbije stopostotni – poruka „Nema predaje“ u Beču na Svetskom prvenstvu

© Foto: FIBASrbija - Slovenija, basket
Srbija - Slovenija, basket - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Basketaši Srbije brane titulu prvaka sveta, a odbranu su započeli pobedom nad ekipom Madagaskara rezultatom - 21:9. Orlovi su drugi duel na putu ka odbrani titule odigrali protiv Francuske i slavili su posle preokreta sa 21:16!
S obzirom da se turnir igra u Beču, jasno je da su Orlovi imali dobru podršku, a videla se i poruka „Nema predaje“ na tribinama, na zastavi, a poruka se naravno odnosila na Kosmet.
Može se reći da je Srbija u ovom duelu protiv Francuske mogla i da izgubi, ali se ipak video šampionski gen na samom kraju meča.
Pre Francuske, Srbija je odmerila snage sa Madagaskarom.
Naravno, srpski basketaši ušli su u prvi duel kao veliki favoriti i na kraju nisu izneverili očekivanja protiv Madagaskara.
Zrelo je odigrala selekcija naše zemlje, od početka je nametnula svoju igru, dozvolivši samo u jednom trenutku protivniku da ih nadskoči, sve drugo su držali u rukama i nisu prepuštali slučaju. Stojačić je upisao sedam poena, dva za dva i dva za jedan poen, Vasić šest, Branković pet, a Majstorović tri.
Potom su Orlovi igrali protiv nezgodne Francuske.
Francuska je vodila 15:13, a onda je usledila serija, Stojačić je dao važnu dvojku, a onda je pogodio i iz prodora, pa još jednom i rešio je duel u korist našeg tima. Poenima sa penala završio je duel u našu korist.
Naš tim u sastavu Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić takmiči se u A grupi sa reprezentacijama Francuske, Nemačke, Brazila i Madagaskara.
Srpski tim sutra ima slobodan dan, u četvrtak 1. juna od 18.15 igra protiv Nemačke, a od 20.50 protiv Brazila. U subotu 3. i nedelju 4. juna su eliminacione runde i borbe za medalje.
Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču će izboriti vize za olimpijski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Milutinov napustio CSKA – predsednik zadovoljan: „Takav je život“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala