- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev trener najavio veliku borbu: Najteža stvar u našim životima

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2023
Pratite nas
Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa, najavio je veliko NBA finale između svog tima i Majamija, a posebnu poruku imao je za navijače koji misle da je pred Nagetsima lak posao. Meloun je podvukao da bi pobeda protiv Majamija bila najteža stvar koju su uspeli da urade u životu.
Maestralni Nikola Jokić predvodio je Denver cele sezone, a onda je konačno stigla nagrada. Njegov tim se probudio, Džamal Marej bio je izuzetno dominantan u finalnoj seriji sa Lejkersima i tako je srpski as posle dugo vremena dobio oslonac.
Međutim, sada je serija sa Lejkersima iza Denvera pred kojim je velko finale NBA lige, a Majkl Meloun upozorava da će ta serija biti izuzetno teška.
„Ne znam šta da kažem ljudima koji očekuju laku seriju. Ovo će biti najveći izazov u našim životima. Ovo je NBA finale. Želimo prvi prsten u istoriji franšize. Biće to najteža stvar koju smo ikada uradili“, zaključio je Meloun.
Majami je do finala išao težim putem. Imali su kao i Denver velikih 3:0 protiv Bostona, ali su za razliku od Nagetsa posustali, a Seltiksi su izjednačili na 3:3.
„Svi treba da zaborave da su osmi nosioci. Dobili su Milvoki, najbolji tim regularnog dela sezone 4:1. Savladali su Boston, drugi najbolji tim 4:3. Kada dođete do finala tu se više ne priča o tome ko je bio koji nosilac“, rekao je Meloun.
U prethodnih deset susreta Denver je osam puta pobedio Majamija, a od toga poslednje četiri pobede ostvarili su u nizu. Bez obzira na taj skor Nagetsi moraju da pripaze na motivisani Majami koji je tokom jednog dela sezone bio otpisan, a potom stigao do bobre za šampionski prsten.
Trener košarkaša Virtusa Serđo Skariolo - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Gorući problem evropske košarke
Cedevita - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Partizanova senka u Ljubljani – Cedevita Olimpija izborila majstoricu
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Milutinov napustio CSKA – predsednik zadovoljan: „Takav je život“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala