- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanova senka u Ljubljani – Cedevita Olimpija izborila majstoricu

© Foto : ABA liga / Cedevita OlimpijaCedevita - Partizan
Cedevita - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana poraženi su u gostima protiv Cedevita Olimpije sa 95:83. Sada je 1:1 u polufinalnoj seriji ABA lige, pa će majstorica u Beogradu odlučivati o drugom putniku u finale Jadrana.
Najefikasniji kod Cedevite bio je Ferel sa 21 poenom, dok su kod Partizana Panter i Egzum bili najbolji. Panter je dao 24 poena i tome dodao osam skokova i tri asistencije, dok je Egzum dodao 16 poena i tri skoka i tri asistencije.
Partizan je igru zasnivao na šutu za tri poena, pa je tako posle prve četvrtine Parni valjak ubacio pet trojki i samo dve dvojke. Raspoloženi u šutu bili su Panter i Naneli, dok je kod domaćina Jeremić bio precizan i ubacio je tri trojke.
Crno-beli su imali veliku podršku sa tribina, bila je to dobra atmosfera u Stožicama, a crno-bele je zagrejao Dante Egzum kada je ubacio trojku sa polovine terena.
Ipak, kako je meč odmicao, tako je Cedevita dizala ritam igre i stigla do dvocifrene prednosti pred odlazak na poluvreme - 51:41. Ubrzali su domaći igru i to im se isplatilo.
Kako je meč odmicao, tako je Cedevita sve više kontrolisala utakmicu, kontrolisala skok, Partizan se mučio u napadu i sve je to dovelo do činjenice da je Cedevita Olimpija povela 15 razlike na pet minuta do kraja.
Kada je Kevin Panter dobio tehničku grešku pred kraj susreta, bilo je jasno da će Cedevita Olimpija poravnati na 1:1 u seriji. Probao je Partizan nešto da uradi na kraju, ali nije uspeo posle trojki Dragića i Murića.
Crvena zvezda je već izborila plasman u finale pobedom nad Budućnosti od 2:0 u svom polufinalu.
Majstorica između Partizana i Cedevite igra se 6. juna.
Uskoro opširnije...
- Pogledajte novu epizodu Sputnjik sporta.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SPORT
Milutinov napustio CSKA – predsednik zadovoljan: „Takav je život“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala