Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Milosavljević: Građani u Zvečanu razilaze se u 16 sati, od sutra novi protesti - zahtevi ostaju isti

© AP Photokosovska policija
kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Građani okupljeni u Zvečanu razići će se danas u 16 časova, ali će se od sutra svakodnevno okupljati ispred zgrade opštine do ispunjenja zahteva, rekao je nekadašnji predsednik Skupštine Opštine Zvečan Srđan Milosavljević.
Zahtevi meštana Zvečana, ali i Leposavića i Zubinog Potoka su isti.
Kako je rekao Milosavljević, oni traže povlačenje Specijalnih jedinica tzv. kosovske policije iz zgrada opština sa srpskom većinom, i uopšte sa severa Kosova i Metohije, kao i onemogućavanje dolaska ilegalnih predsednika u zgrade tri opštine.

"I da poručimo ovom narodu da budemo jedinstveni, da ne smemo da dozvolimo da pojedinci naruše naš miran protest i da je interes svih nas veći od interesa pojedinaca“, rekao je Milosavljević.

On je objasnio da će građani na protestu u Zvečanu ostati danas do 16 sati, a da će se svakog narednog dana okupljati u jutarnjim satima, između 7 i 7.30 časova "u sve većem i većem broju, sve dok se ne ispune zahtevi“.
On je istakao da se na KiM dešava nešto što je retkost i strašno za 21. vek.
„Našoj deci onemogućeno je da pohađaju škole. Našim komšijama koji žive u neposrednoj blizini opštine onemogućeno je da normalnim putem dođu do svojih kuća i mi moramo da istrajemo u mirnim protestima, mi smo za mir, nismo za tenzije, neko drugi stvara tenzije“, rekao je Milosavljević i pozvao građane na istrajnost u zbog privedenih Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.
„Naša je moralna obaveza da budemo ovde, svakom od nas može da se desi isto. Može da se desi metak ili dva, ili stotine kao što se juče desilo od strane Specijalnih jedinica i Kosovske policije“, istakao je on.
Milosavljević je pozvao građane da ostanu mirni, jer kako je kazao, nije u interesu Srba da narušavaju odnose sa međunarodnom zajednicom.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
SRBIJA
UŽIVO SAD zabranile posete prištinskih zvaničnika, NATO raspoređuje dodatne snage na KiM /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala