- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bivši bugarski ministar: Vlasti priznaju da prave dogovore sa stranim ambasadama, a krivi im Rusi

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Bugarske
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov izrazio je zabrinutost zbog objavljenog snimka na kojem bivši premijer Kiril Petkov i bivši ministar finansija Asena Vasileva govore tome da su spremni za reformu specijalnih službi pri čemu su novi rukovodioci odobreni u ambasadama.
Snimak je napravljen tokom sednice partije „Nastavljamo promene“.
Petkov je rekao i da će strani konsultanti pomoći u restrukturiranju službi i da će to pomoći da se otklone ruski elementi koji su duboko prodrli.
Karakačanov je rekao da je takvo ponašanje državna izdaja.

„Svaki nepismeni Bugarin, svaki lopov koji se dokopao vlasti svoje prestupe objašnjava time da se o tome saznalo zahvaljujući ruskim specijalnim službama, te je stoga to propaganda. Šta su uradile ruske službe? Šta su tačno naterali Pekova i Vasileva da govore? Kako će da smene šefove departmana u Ministarstvima? Rusi su ih tako naučili da rade? A to kako su se dogovorili sa ambasadom i da su dobili odobrenje ambasada? Svima je jasno koja je ambasada i ambasade? To je američka ambasada i ambasade nekih velikih evropskih država kao što su Velika Britanija, Francuska i Nemačka“, rekao je on za „Bugarska 24“.

Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SVET
Bugarski poslanik: Amerika u potpunosti kontroliše politiku i medije u zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala