- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova pozvala američkog senatora da se izjasni o svojoj rusofobičnoj izjavi

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je američkog senatora Lindzija Grejema da objasni šta je zapravo mislio kada je rekao da SAD „nikada nisu tako uspešno trošile novac“, s obzirom da od tog trošenja Rusi „umiru“.
„Američki, britanski – anglosaksonski mediji sada pokušavaju da nas ubede da je navodna izjava senatora Grejema izvučena iz konteksta. Da ju je čak montirao kijevski režim. Ali nismo čuli ni reči bilo kakve osude kijevskog režima. Ali želim da predložim, po mom mišljenju, dobru varijantu. Ako sam senator Grejem, koji je učestvovao u ovim prilično dramatičnim događajima (u Kijevu) smatra da su njegove reči izvučene iz konteksta i da ne misli tako, ima priliku da se o tome izjasni. Može da uzme telefon, uključi video-kameru, uperi je u sebe i snimi kratak video. I tek tada ćemo svi saznati šta se zaista dogodilo“, predložila je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.
Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u petak, 26. maja, izjavio da Amerika nikada nije trošila novac tako uspešno kao sada, jer Rusi „umiru“.
Agencija „Rojters“ objavila je nakon toga da je kabinet Zelenskog montirao snimak sa Grejemom, izvukavši iz konteksta njegove reči o smrti Rusa i „dobro potrošenom novcu“, stvarajući utisak da su one bile izrečene u nizu.
Predsednik Istražne komisije Rusije Aleksandar Bastrikin ranije je naložio da se pokrene krivični postupak protiv američkog senatora Grejema zbog rusofobičnih izjava. Kasnije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo poternicu za američkim senatorom.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
RUSIJA
MIP Rusije: Kukavički pokušaji opravdavanja ljudožderskih izjava američkog senatora osuđeni na propast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala