- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: Kukavički pokušaji opravdavanja ljudožderskih izjava američkog senatora osuđeni na propast

© Sputnik / Maxim BlinovMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2023
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je ciničnim pokušaj da se opravdaju ljudožderske izjave američkog senatora Lindzija Grejema koji je u razgovoru sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim rekao da Amerika nikada nije trošila novac tako uspešno kao sada, jer Rusi „umiru“.

„Velika ogorčenost koju su kod ljudi izazvale senatorove izjave naterala je propagandnu mašinu koja služi zapadnim političarima, a čiji su zupčanici ‘Rojters’ i ‘Bi-Bi-Si’, a koji su predvodili kampanju opravdavanja parlamentaraca, da se pozabavi kriznim menadžmentom i pokuša da smiri situaciju“, navodi Ministarstvo.

Prema saopštenju, „ispostavlja“ se da senator Grejem nije rekao to na taj način. Ministarstvo ističe da, kao i u slučaju sa analognim ljudožderskim izmišljotinama bivšeg američkog predsednika DŽ. Buša mlađeg, krenula su smešna i sramotna opravdanja: senatorove reči su izvučene iz konteksta, izjave su montirane i t.d.
Prema oceni ruskog MIP-a, „pokušaj opravdavanja osuđen je na neuspeh“ i cela priča sa kukavičkim izgovorima i smešnim pokušajima da se zaštiti Lindzi Grejem je još jedan udar na reputaciju „Rojters“ i „Bi-Bi-Si-ja“, koja je i pre toga narušena.
Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u petak, 26. maja, izjavio da Amerika nikada nije trošila novac tako uspešno kao sada, jer Rusi „umiru“.
Agencija „Rojters“ objavila je nakon toga da je kabinet Zelenskog montirao snimak sa Grejemom, izvukavši iz konteksta njegove reči o smrti Rusa i „dobro potrošenom novcu“, stvarajući utisak da su one bile izrečene u nizu.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo je poternicu za američkim senatorom zbog rusofobičnih izjava koje je dao tokom sastanka sa Zelenskim, a Istražni komitet pokrenuo je krivični postupak protiv Grejema.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
RUSIJA
Zaharova: Teza o ubistvu Rusa već razrađena i konsolidovana u SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala