- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vuk Kostić: Podele kod nas prešle su sve granice /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša i Vuk Kostić
Maša i Vuk Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Nisam neki Jugosloven, ali moraš biti dobar sa komšijama. Mi smo svi ranije govorili isti jezik, a sada imaš crnogorski, bošnjački. Ja to ne priznajem, ali podele su prešle sve granice, kaže u razgovoru za Sputnjik glumac Vuk Kostić.
Gostujući u emisiji „Maša i ...“ Vuk Kostić je otkrio na kojim projektima trenutno radi, ali je analizirao i celokupan društveno – politički trenutak kako kod nas, tako i u svetu.
Na pitanje da li se jedan glumac na svetskoj političkoj sceni suviše uživeo u svoju ulogu, Kostić kaže:
„Mislim da je to katastrofa za jedan narod. Pogrešan potez jednog čoveka može da ubogalji milione, da ubije milione i da dugo, dugo godina ne mogu da se povrate na istorijskoj sceni. Ono što može jedan čovek da uradi, dovešće do katastrofalnih posledica“.
Osvrnuvši se na tragične događaje koji su potresli Srbiju u prethodnom periodu, čuveni „inspektor Jakovljević“ je komentarisao osude sa kojima se suočavaju glumci u našoj zemlji zbog uloga negativaca koje prihvataju.
„Teško je misliti, zato je lakše suditi. Da, tu ima mnogo više faktora. Ja sam ponosan na seriju ‘Ubice mog oca’. Mislim da patriotizam ide iz te neke duhovnosti ili iz poštovanja prema precima i tog nekog truda da budeš bolji. Ne može jedan žanr da bude kriv za nešto. Ali opet sa druge strane ne može jedan žanr toliko da bude zastupljen“, objašnjava Vuk Kostić.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala