- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Gradonačelnik Istanbula: Turska opozicija će nastaviti da razvija odnose s Rusijom

© AP Photo / Lefteris PitarakisEkrem Imamoglu
Ekrem Imamoglu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Turska opozicija namerava i dalje da razvija odnose s Rusijom, koja je jedan od najvažnijih partnera Turske, rekao je novinarima u nedelju opozicioni gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu prilikom glasanja u drugom krugu predsedničkih izbora.
„Turska je zemlja u kojoj se tokom vekova formirala tradicija državnosti u tom regionu. Sve ove decenije Turska je poklanjala pažnju izgradnji posebnih odnosa sa susedima. Osnivač Turske Republike Mustafa Kemal Ataturk je govorio: 'Mir u kući, mir u celom svetu'. U tom kontekstu, želimo da Rusija bude jedan od naših najvećih saveznika“, rekao je Imamoglu.
On je dodao da je ujedinjena opozicija Turske principijelno usmerena na to da učvršćuje odnose s Rusijom, da vodi s njom spoljnu politiku na najvišem nivou i da gradi odnose na osnovu saradnje koja odgovara obema zemljama.
U Turskoj se danas održava drugi krug predsedničkih izbora. Više od 64 miliona građana s pravom glasa bira između aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kiličdaroglua.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SVET
Erdogan pobedio na predsedničkim izborima u Turskoj /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala