- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teatar snova opet koban po Mitrovića – ispali Lids i Lester, Totenhem bez Evrope

© AP Photo / Mike EgertonAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Aleksandar Mitrović promašio je penal na utakmici Fulama protiv Mančester junajteda koju je njegov tim izgubio rezultatom 2:1. Posle 38. kola Premijer lige uprkos porazu od Brentforda titula šampiona Engleske ide kao što je to već bilo poznato Mančester sitiju, dok je tim srpskog napadača na desetom mestu.
Upravo utakmica sa Mančetser junajtedom bila je kobna po Aleksandra Mitrovića jer je na njoj dobio suspenziju od osam mečeva zbog sukoba sa sudijom. Ponovo najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije nije imao sreće protiv istog protivnika.
Fulam je poveo golom Tetea u 19. minutu, da bi samo šest minuta kasnije Mitrović imao priliku da poveća prednost. Kazemiro je bio grub, napravio je žestok faul, a srpski napadač imao je sjajnu šansu da putem penala upiše gol, međutim nije je iskoristio.
Rezultat je do kraja poluvremena ostao nepromenjen, a onda je u 55. minutu Bruno Fernandeš psotigao gol ispostaviće se za pobedu Mančestera.
Evertonu se pobedom nad Bornmutom (1:0) iščupao i ostao u Premijer ligi, dok će put Čempionšipa uz već prežaljeni Sautempton krenuti Lester i Lids. Totenhem je zauzevši osmo mesto na tabeli ostao bez Evrope uprkos ubedljivoj pobedi protiv Lidsa reultatom 4:1. Iako je Lester pre samo sedam godina bio prvak Engleske, sada će u niži rang.
Mančester siti već je prethodno obezbedio titulu šampiona Engleske pa tako poraz od Brentforda, kao i Arsenalova pobeda protiv Vulvsa s ubedljivih 5:0 nisu bile od rezultatskog značaja za izgled tabele.
Fantastičan meč odigrali su na Sent Merisu Sautempton i Liverpul, a na kraju je usledila podela bodova posle brojnih preokreta - 4:4 (2:2).
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
TSC - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
SPORT
TSC igra kvalifikacije za Ligu šampiona – remi koji je ostvario snove Bačke Topole
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala