- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je zbog Lebrona i Denvera ugasila TV: „Neznalice će pričati“

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
Legenda američke i svetske košarke Čarls Barkli bio je ljut i razočaran zbog toga što je Lebron Džejms posle eliminacije od Denvera u finalu Zapadne konferencije, stavio sebe u prvi plan, pričajući o potencijalnoj penziji.
Barkli nema dilemu da kralj to planski odradio, kako bi Denver pao u drugi plan i uspeh koji su Jokić i ostali napravili.
Barkli godinama unazad radi kao stručni konsultant i komentariše mečeve NBA lige. Poznat je po "britkom jeziku" i ne libi se da kaže ono što misli. Vrlo je objektivan, za razliku od brojnih njegovih kolega.
Član "Kuće slavnih" u Springfildu nema dilemu da je kod Lebrona Džejmsa proradio ogromni ego posle "metle" dobijene od Denvera. Ne spori da je lider Los Anđeles Lejkersa veliki, ali da nijednog trenutka nije poverovao u njegovu priču o završetku karijere.
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Nezgodni Rus preko Amerikanca do Rolan Garosa – „Vežbao sam kod Rafe“
"Kada si igrač njegovog ega jasno je i normalno da misliš da si u vrhu. Ali, da se razumemo, neće se penzionisati. Razočarao sam se što je na taj način stavio u drugi plan Nagetse. Prvi put su ušli u finale, razbili su Lejkerse i niko im ne pridaje dovoljno poštovanje", pravo u metu će Barkli.
Koliko je bio razočaran takvim epilogom Barkli je potvrdio sledećom izjavom, u kojoj je objasnio zbog čega je ugasio televizor.
"Da, uradio sam to. Zato što će neznalice na televiziji da pričaju o Lebronu Džejmsu i penziji. Isključio sam narednog dana TV, jer su dva tematska bloka bila o Lebronu, umesto o uspehu Denvera. Imaju momka koji je mogao da bude tri puta uzastopno MVP, razbili su Lejkerse, a u dva bloka priča se o penziji Lebrona. Uradio je to namerno, strateški, neće se penzionisati", rekao je nekdašnji as Hjustona, Lejkersa i Filadelfije u emisiji „Den Patrik šou“.
Za kraj je ostavio deo vezan za Nikolu Jokića koji vodi Denver ka šampionskom prstenu i čeka rivala: Boston ili Majami.
"Pričalo se o Golden Stejtu, Finiksu, pa o Lejkersima, da bi ih Nikola Jokić 'rešio' na brzaka", zaključio je Barkli koji je 1993. godine poneo MVP titulu.
* Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Nikola Jokić i Džamal Marej - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Meloun o Jokiću: Slava ga nije promenila, hoće da postane šampion sveta
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
SPORT
Selektor je načeo temu, ali ima mnogo nejasnoća – na koga će Srbija računati?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala