- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tužna slika s finala Kupa Srbije – pljusak ili sudar sa realnošću?

© Sputnik / Petar TadićStadion Marakana pred meč Crvena zvezda – Kluž
Stadion Marakana pred meč Crvena zvezda – Kluž - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
Pratite nas
Tužno je bilo gledati gotovo prazne tribine najvećeg srpskog stadiona, gde je Crvena zvezda u finalu Kupa Srbije preko Čukaričkog (2:1) došla do trećeg uzastopnog trofeja u nizu u najmasovnijem takmičenju.
Očekivao se spektakl, Čukarički je čak i prepustio domaćinstvo crveno-belima jer su svi očekivali daleko bolju posetu, od onih pet, šest hiljada navijača koji su prkosili lošem vremenu i došli da uživaju u fudbalu.
Tu se i dolazi do ključnog pitanja, da li je isključivo pljusak kriv za očajnu posetu ili je to zapravo sudar s realnošću i mukom koju godinama unazad muči srpski fudbal?!
Da su iz Zvezde i Čukaričkog i te kako očekivali daleko veći broj navijača na tribinama na stadionu „Rajko Mitić", možda najbolje i potvrđuje izjava sportskog direktora Brđana Vladimira Matijaševića, koji je objasnio zbog čega je domaćinstvo u finalu Kupa Srbije olako prepušteno Crvenoj zvezdi.
„Čukarički je pozitivno odgovorio na molbu Crvene zvezde da meč za trofej bude odigran na stadionu 'Rajko Mitić. Bili smo spremni i da susret organizujemo na našem stadionu na Banovom brdu, i on bi sigurno bio pun, ali da budemo realni, većinski navijačima Crvene zvezde. Pristali smo da igramo na Marakani, samo iz razloga što finale Kupa Srbije mora da bude praznik fudbala, i da na tom meču bude što više gledalaca, a očekujem da će interesovanje biti veliko“, izjavio je pre nedelju dana Matijašević, koji verovatno nije bio ni svestan koliko će pogrešiti u proceni.
Tek oko pet, šest hiljada od 50.000 koliko prima Marakana, našlo se na tribinama najvećeg srpskog stadiona, što je apsolutno poražavajuće i razočaravajuće.
Može se uzeti u obzir da je u dobroj meri tome kumovalo loše vreme, kao i pljusak koji je zasuo srpsku prestonicu nekih sat vremena pre prvog sudijskog zvižduka.
Ipak, moramo biti iskreni i priznati da su prazne tribine problem s kojim se bori srpski fudbal i da dokle god kvalitet ne bude bio na višem nivou, ne može se očekivati boljitak na pomenutom polju.
Kada su dešavanja na terenu u pitanju, navijači na tribinama, kao i oni kraj malih ekrana mogli su da vide fantastičan pogodak u režiji kapitena Čuke Marka Docića, koji je pogodio direktno iz kornera. Dok je u nastavku susreta, tačnije u drugom poluvremenu, dvostruki strelac Aleksandar Pešić doneo Zvezdi preokret i treću uzastopnu duplu krunu za istoriju.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Trener Crvene zvezde Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2023
SPORT
Suze za kraj – „dupla kruna“, ovacije i doviđenja!
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
SPORT
Zvezda slavi Pešića – dva gola Nišlije za istorijsku treću „duplu krunu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala