Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurtijevi gradonačelnici položili zakletvu u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću /foto/

© Sputnik / Teodor AnastasijevićNovi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci položio je zakletvu u selu Boljetin koje se nalazi u opštini Zvečan
Novi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci položio je zakletvu u selu Boljetin koje se nalazi u opštini Zvečan - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Nakon što su svoje zakletve danas položili novoizabrani gradonačelnici opština Zubin Potok i Zvečan, Izmir Zećiri i Iljir Peci, svoju zakletvu je položio i gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi.
Za razliku od novoizabranog gradonačelnika Severne Mitrovice koji je zakletvu položio u opštinskoj zgradi u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zećiri je to uradio u albanskom selu Čabra, a Peci u školi u selu Boljetin, takođe naseljenom Albancima.
Na objektu u opštini Zvečan u kojoj je položena zakletva, okačene su tzv. kosovska i albanska zastava.
Novi gradonačelnik Leposavića je svečanu ceremoniju održao u lokalnoj kancelariji u naselju Šaljska Bistrica.
Peci je nakon polaganja zakletve rekao da će dužnost predsednika opštine obavljati iz objekta Kancelarije za zajednice, koja se nalazi u selu Lipe.
Sva tri gradonačelnika su položili zakletvu na albanskom jeziku, a prilikom obraćanja medijima rekli su da će raditi u interesu svih zajednica.
Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, naglasio je da će sve aktivnosti koordinirati sa međunarodnom zajednicom.
Sva tri događaja su prošla bez ikakvih incidenata, a na severu Kosova i Metohije je bilo primetno i veliko prisustvo takozvane Kosovske policije, Euleksa i KFOR-a koji su obezbeđivali polaganje zakletvi novih gradonačelnika.
Novi gradonačelnici, pobedili su na vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, održanim 23. aprila, a te izbore su Srbi bojkotovali.
Kosovska Mitrovica  - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SRBIJA
Sputnjik u Kosovskoj Mitrovici: Kako je počela zvanična okupacija Severa Kosova /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala