- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Terorističke izjave ukrajinskih obaveštajaca o Putinu kao meti za odstrel

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled moskovski Kremlj
Pogled moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Ruske obaveštajne službe znaju svoj posao i znaju šta rade, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“, komentarišući pitanje bezbednosti šefa države posle izjava iz Kijeva.
Prema njegovim rečima, takve izjave potvrđuju da je vojna operacija u Ukrajini „više nego opravdana“.
„Teroristički režim govori o svojim terorističkim težnjama. Specijalna vojna operacija je više nego opravdana, više nego potrebna i mora biti završena postizanjem postavljenih ciljeva“, istakao je Peskov.
Ranije je zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki izjavio za nemački list „Velt“ da je prioritet njegovog odeljenja „da ubije komandanta jedinice koji svojim ljudima daje naređenje za napad“.
Prema njegovim rečima, na vrhu tog spiska je Vladimir Putin, „jer on koordiniše i odlučuje šta se dešava“.

Zapadne prestonice podržavaju terorističke metode

Peskov je još poručio da Vašington, London, Pariz, Berlin i druge prestonice koje podržavaju Kijev, podržavaju i terorističke metode rada.
„Ispostavlja se da, podržavajući kijevski režim, de fakto i de jure i Vašington, i London, i Pariz, i Berlin i druge prestonice kolektivnog Zapada podržavaju terorističke metode rada “, zaključio je portparol ruskog lidera.
Ovo nije prvi put da ukrajinski zvaničnici prete terorističkim napadima ruskim zvaničnicima i pristalicama vojne operacije. Tako je početkom maja šef obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov izjavio da je Kijev „ubijao i ubijaće Ruse bilo gde u svetu do potpune pobede Ukrajine“.
Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ukrajina priznala "lov" na ruske javne ličnosti: Rusija ogorčena na muk u UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala