- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajina priznala "lov" na ruske javne ličnosti: Rusija ogorčena na muk u UN

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Izostanak reakcije Sekretarijata UN na izjave načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova o umešanosti agencije u terorističke napade na ruske medijske ličnosti je nezamisliv, za tako nešto nema opravdanja, saopštila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Na ovo apsolutno jasno, direktno priznanje Ujedinjene nacije – ne kao kolektiv zemalja, već kroz njenog sekretarijata – nisu mogle da daju nikakav odgovor. (Predstavnik generalnog sekretara UN) Stefan Dižarik rekao je da on nije video takvu izjavu. To je nečuveno, ne postoje druge reči koje bi mogle da to opišu. Nema opravdanja za Sekretarijat Ujedinjenih nacija", rekla je ona radiju Sputnjik, komentarišući izjavu Budanova.

Zaharova ne razume izostanak komentara na izjavu načelnika Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, posebno u svetlu dugogodišnjeg posebnog tonaliteta UN prema novinarima i ljudima koji su uključeni u istragu.
Prema rečima Zaharove, takva Dižarikova reakcija na ovo direktno priznanje dovodi u pitanje njegov profesionalizam i pristrasnost u korist „zapadnog gledišta da je kijevskom režimu sve dopušteno”. Zvanična predstavnica ruskog MIP-a nije isključila da celo informaciono odeljenje Sekretarijata UN loše radi svoj posao.
„Možda će ovaj pravac zahtevati velike izmene“, dodala je ona.
„Ovaj eklatantan slučaj bi trebalo da bude predmet rasprave u Sekretarijatu Ujedinjenih nacija“, izrazila je uverenje Zaharova.
Ranije je šef Glavne uprave vojno-obaveštajne službe Ukrajine Kiril Budanovu intervjuu na Jutjubu izjavio da su kijevske vlasti umešane u ubistva poznatih Rusa.
Darija Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šef ukrajinskih obaveštajaca priznao: Kijev umešan u ubistva poznatih Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala