- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Pokušaj napada na ruske nuklearke nastavak neprijateljskih aktivnosti Kijeva

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je pokušaj napada na ruske nuklearke nastavak neprijateljskih aktivnosti Kijeva i dodao da se ruske snage bezbednosti bore protiv terorista.
„Nastavljaju se neprijateljske aktivnosti kijevskog režima protiv naše zemlje i nastavlja se specijalna vojna operacija“, rekao je Peskov.
Odgovornost za pokušaj diverzija je na teroristima, a snage bezbednosti se bore protiv njih, rekao je on.
Podsetimo, Federalna služba Rusije (FSB) saopštila je da je uoči Dana pobede osujetila teroristički napad koji su specijalne službe Ukrajine planirale da izvedu na Lenjingradsku i Kalinjinsku nuklearnu elektranu.
U saopštenju se navodi da je diverzantsko-teroristička grupa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine uoči Dana pobede pokušala da digne u vazduh više od 30 stubova visokonaponskih dalekovoda Lenjingradske i Kalinjinske nuklearke.
To bi, prema ideji ukrajinskih specijalnih službi „dovelo do prekida u radu nuklearnih reaktora, narušavanja redovnog režima rada nuklearki i nanelo ozbiljnu štetu ekonomiji i ugledu Rusije“.

O napadu dronovima na Kremlj

Upitan da prokomentariše navode „Njujork tajmsa“ da iza napada dronovima na Kremlj stoji Ukrajina, Peskov je rekao da to nije novost.

„Ruske vlasti su od samog početka o tome govorile. Odmah smo rekli da je u pitanju kijevski režim. Na kraju krajeva, nebitno je koji deo kijevskog režima je odgovoran. Mi znamo da je odgovoran Kijev i polazimo od toga“, rekao je Peskov.

Podsetimo, pres služba Kremlja saopštila je da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
RUSIJA
Lavrov: Rusija će na napad dronovima odgovoriti akcijom, a ne razgovorima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala