- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Vežbe NATO na Kosovu antisrpska provokacija

© AP Photo / Marjan VuceticKfor
Kfor - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Vojne vežbe NATO na Kosovu su antisrpska provokacija i diverzija protiv normalizacije situacije u regionu, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Izbor Kosova, glavnog žarišta napetosti na Balkanu, u pogledu održavanja velikih vojnih vežbi još jednom to i potvrđuje. To ne samo da je antisrpska provokacija nego i diverzija protiv osnova normalizacije situacije na Kosovu“, rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je rekla da SAD i njihovi saveznici pod plaštom lažnih tvrdnji o jačanju regionalne bezbednosti ciljano destabilizuju taj deo Evrope, produbljuju linije razdvajanja i sve jače dovode građane do stanja nervoze imajući u vidu pretnje nametnute spolja.
Podsetimo, vojna vežba koju predvode Sjedinjene Američke Države, na kojoj će učestvovati oko 7.000 američkih i 17.000 vojnika iz 13 zemalja, počela je 21. maja na Kosovu i Metohiji i trajaće do 2. juna.
Vojna vežba „Branilac Evrope 23“, uz predstavljanje 1.300 pripadnika bezbednosnih snaga privremenih prištinskih institucija, koji su se za vežbu pripremali više od godinu dana, kao i naoružanja takozvanog Kosova, otvorena je u centru Prištine, defileom dva puka vojske i naoružanja.
NATO vojnici na KiM - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SRBIJA
Dramatično zaoštravanje: Zašto je odabran ovaj trenutak za najveće NATO manevre na Kosovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala