- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veljko je sve iznenadio na prestižnoj trci

© Foto : Skrinšot / Jutjub / CikloverzumVeljko Stojnić
Veljko Stojnić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Veljko Stojnić, srpski profesionalni biciklista, skrenuo je veliku pažnju na sebe učešćem na ovogodišnjem prestižnom takmičenju Điro D'Italija.
Stojnić, momak od 24 godine, bio je veoma zapažen tokom 16 od ukupno 20 etapa trke i pokazao je da posle mnogo godina Srbija ima konkurentnog biciklistu.
U generalnom plasmanu nema nijednog člana ekipe Koratek koja je i u timskoj konkurenciji na začelju sa čak devet sati zaostatka za vodećim Bahrein Viktorijusom, a čast cele grupe brani upravo Stojnić koji je u poenima na 26. poziciji sa 20 osvojenih, kao jedini iz sastava.
Zanimljivost je da je Stojnić na brdskim ciljevima osvojio i 21 poen, za ukupno 17. poziciju na tabeli, a tu se pojavljuje i njegov timski kolega Karel Vaček na sedmom mestu sa 36 poena, koji je i 30. u konkurenciji mladih vozača.
U daljim rangiranjima dolazimo do Stojnićeve najbolje pozicije, on je trećeplasirani u konkurenciji sprintera sa 26 poena, a uz njega su tu timske kolege Čarli Kvaterman, Aleksandar Koničev i već pomenuti Vaček.
Do kraja takmičenja ostale su još četiri etape, Stojnić ima velike šanse da popravi svoje dosadašnje učinke, a u generalnom plasmanu je 107. sa nešto manje od tri sata i 18 minuta zaostatka za liderom Gerent Tomas.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Albanac nagovestio odlazak „srpskog narednika“: „Sve je moguće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala