- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski premijer s predsednikom Kine: Zajedno se borimo protiv težnji Zapada da očuva dominaciju

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaSi Đinping i Mihail Mišustin u Moskvi
Si Đinping i Mihail Mišustin u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Premijer Rusije Mihail Mišustin sastao se u Pekingu sa predsednikom Kine Si Đinpingom kojem je preneo pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina.
Mišustin je na sastanku rekao da se Rusija i Kina suprotstavljaju pokušajima Zapada da očuva globalnu dominaciju i da nezakonitim sankcijama nameće svoju volju nezavisnim državama.

„Iskreno cenimo viševekovne spone dobrosusedstva, partnerstva i saradnje koje povezuju Rusiju i Kinu. Za nas je to od posebnog značaja u uslovima kada jača turbulentnost na međunarodnoj sceni“, rekao je ruski premijer.

On je izrazio uverenje da će Moskva i Peking pružiti presudan otpor tim opasnim stremljenjima i stvoriti povoljne uslove za napredak i ostvarenje strateških ciljeva dve zemlje.
Mišustin je Siju preneo pozdrave od Putina.

„Pre svega da vam prenesem prijateljske pozdrave od predsednika Rusije Vladimira Putina. On se sa izuzetnim zadovoljstvom seća razgovora sa vama održanih u Moskvi u martu“, rekao je Mišustin.

On je naglasio da je poseta Sija Rusiji označila početak nove epohe razvoja odnosa i sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje između dve zemlje.
Si je uzvratio pozdrave Putinu i istovremeno konstatovao da se odnosi Pekinga i Moskve pouzdano razvijaju i da je saradnja između dve zemlje višestrana.
Naveo je i da je prva poseta Mišustina Kini protekla uspešno.
Ruski premijer boravi u višednevnoj poseti Kini tokom koje je, između ostalog, učestvovao na rusko-kineskom biznis forumu u Šangaju i imao sastanak sa kineskim premijerom Li Čijangom.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine  Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
RUSIJA
Putin: Saradnja Rusije i Kine nije vojni savez
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala