- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka se oprostio od Londona – i imaće status legende /video/

© Sputnik / Elena Rusko / Uđi u bazu fotografijaLuka Milivojević je dobio žuti karton
Luka Milivojević je dobio žuti karton - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
Pratite nas
Luka Milivojević, nekadašnji reprezentativac Srbije, napustiće londonski Kristal Palas na kraju sezone, pošto mu ističe ugovor.
Srpski vezista se pridružio Palasu 2017. iz Olimpijakosa, upisao je 198 nastupa za klub tokom sedam sezona u Premijer ligi, doprinevši da Palas postigne stabilnost i nastavi put ka rekordnom destogodišnjem boravku u elitnom rangu.
Njegovih 28 golova stavlja ga na treće mesto na listi strelaca u Premijer ligi svih vremena, iza Kristijana Bentekea i Vilfrida Zahe.
Milivojević je bio najbolji strelac kluba u sezonama 2017/18 i 2018/19, posebno zabeleživši pobednički golu dramatičnoj pobedi od 3:2 nad šampionom Mančester Sitijem 2018.
Luka je kapiten tima od 2018. godine, a niz menadžera, trenera i saigrača hvalio ga je zbog njegovih liderskih kvaliteta.
„Imali smo sreće što imamo profesionalca kao što je Luka tako dugo u klubu. On je dao ogroman doprinos timu i na terenu i van njega, i ključna je figura u našem dugom ostanku u Premijer ligi. Njegovi nastupi u crveno-plavom su samo bili usklađeni sa njegovom posvećenošću na treningu, pružajući vođstvo timu i savete mladim igračima u ulozi kapitena kluba. Želim mu puno sreće u budućnosti“, rekao je predsednik Stiv Periš.
Od Kristal Palasa se oprostio i Milivojević.
„Bila je privilegija provesti skoro sedam godina u tako posebnom klubu. Želim da se zahvalim svim menadžerima, trenerima i članovima osoblja koji su učinili moj boravak ovde tako prijatnim. Kada sada pogledam klub u odnosu na vreme kada sam došao, vidim tim pun ambicija da ide sve više i više – budite sigurni da ću rezultate pratiti izdaleka“, rekao je Milivojević.
On se obratio i navijačima.
„Postoji nešto posebno u vezi sa Selhurst Parkom, a način na koji ste stali iza mene na terenu, bilo da smo pobeđivali ili gubili, je nešto što nikada neću zaboraviti. Igrati u Premijer ligi je san svakog igrača, i to dugo u Kristal Palasu je bila čast – nadam se da sam vas sve učinio ponosnim“, naveo je Milivojević.
Klub je saopštio i da svi u Kristal Palasu žele da se zahvale Luki na zaslugama i požele mu sve najbolje u budućnosti.
Kadetska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2023
SPORT
Srpski kadeti idu u četvrtfinale Evropskog prvenstva! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala