- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin: Rusija odaje priznanje učesnicima SVO za hrabrost, svi se zajedno bore za domovinu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Rusija odaje priznanje svim učesnicima specijalne operacije u Ukrajini za njihovu hrabrost i nepokolebljivost. Svi se oni, bez obzira na nacionalnu pripadnost, bore za domovinu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Predsednik Rusije u Kremlju dodeljuje državne nagrade istaknutim Rusima iz različitih oblasti, a među laureatima su i učesnici specijalne operacije.
„Odnos prema sudbini domovine, spremnost da se brane nacionalni interesi uvek su bili odlika ruskog naroda. Danas su u ovoj sali učesnici specijalne vojne operacije i oni su predstavnici multinacionalne zajednice u našoj zemlji. Mi se ponosimo njihovom hrabrošću i odvažnošću. Među onima koji se sada brane budućnost naše državnosti su vojnici iz različitih republika i regiona zemlje. Svi oni se zajedno bore za domovinu, za Rusiju“, rekao je Putin.
Putin je podsetio da neprijatelj devet godina ratuje, a Rusija pomoću specijalne operacije pokušava da zaustavi rat.
„Često nam govore i čujemo da je Rusija otpočela nekakav rat. Ne, Rusija pomoću specijalne vojne operacije pokušava da prekine ovaj rat koji se vodi protiv nas, protiv našeg naroda, čiji se deo, zbog istorijske nepravde, našao van granica istorijske ruske države“, rekao je Putin.
Ali, poručio je on, ti ljudi nisu prestali da budu naš narod. Rusija čini sve da ih zaštiti i, naravno, nastaviće da čini sve u tom cilju, istakao je ruski lider.
Prema njegovim rečima, Rusija prolazi kroz teška vremena, ali sada je snažan trenutak za konsolidaciju i želju da se učvrste temelji duhovnosti i stvore uslovi za razvoj ekonomije.
RF - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Zamrzavanje sukoba i članstvo Ukrajine u NATO – za Rusiju neprihvatljiva rešenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala