- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik ekskluzivno za Sputnjik: Ne možemo da budemo deo tabora NATO protiv Rusije

© SputnikMilorad Dodik i novinarka Sputnjika Nikolina Tesla
Milorad Dodik i novinarka Sputnjika Nikolina Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
„Ne možemo da budemo deo tabora NATO protiv Rusije. Oni su vežbali na nama i naneli veliku štetu srpskom narodu“, izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, posle razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom
„Kako da objasnimo roditeljima Milice Rakić da nema veze što su nas ubijali. Ne možemo da budemo deo NATO-a. Oni su bombardovali Srbiju. Mi smo Srbi, ne možemo da prihvatimo da budemo deo tih snaga i da budemo deo NATO“, rekao je Dodik.
Govoreći o sankcijama Rusiji, Dodik je izjavio da Bosna i Hercegovine nije donela nijednu odluku o uvođenju sankcija Rusiji upravo zahvaljujući Republici Srpskoj.
„Izjave Bošnjaka iz Sarajeva nisu važne, nema legitimne odluke o sankcijama. Mi im se nećemo pridružiti, kao što se nismo pridružili ni do sada. Nastavljamo da vodimo politiku nesvrstavanja po tom pitanju“, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje o potencijalnom uvođenju sankcija Rusiji od strane BiH.
© SputnikMilorad Dodik pred kamerama Sputnjika u Moskvi
Milorad Dodik pred kamerama Sputnjika u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Milorad Dodik pred kamerama Sputnjika u Moskvi

Zapad bi da gasi sve medijske kuće koje im ne odgovaraju

"Amerika, koja se bori za slobodu medija, sada uvodi sankcije medijskim kućama. Na Balkanu ima malo informativnog programa o Rusiji. Amerikanci i Zapad imaju puno svojih medija, a Rusija samo Sputnjik. Sada bi da gase sve medijske kuće koje njima ne odgovaraju", odgovorio je Dodik na pitanje o cenzuri ruskih medija na Balkanu i u Evropi.
Uskoro na Sputnjiku ceo intervju sa Miloradom Dodikom u kome je pričao o ostalim detaljima razgovora s ruskim predsednikom, ekonomskim projektima, izgradnji rusko-srpskog centra u Banjaluci.
Vladimir Putin i Milorad Dodik u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
REGION
Dodik se sastao sa Putinom, Rusija zahvalna Srpskoj na prijateljskom stavu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala