- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U toku likvidacija ukrajinske diverzantske grupe u Belgorodskoj oblasti Rusije

© Sputnik / Taisiя Liskovec / Uđi u bazu fotografijaProzor zgrade u selu u Belgorodskoj oblasti
Prozor zgrade u selu u Belgorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Na teritoriju Grajvoronskog okruga u Belgorodskoj oblasti Rusije ušla je ukrajinska diverziono-obaveštajna grupa, saopštio je gubernator te oblasti Vjačeslav Gladkov.
„Oružane snage Rusije zajedno s Pograničnom službom, Ruskom gardom i Federalnom službom bezbednosti preduzimaju neophodne mere za likvidaciju protivnika“, napisao je Gladkov ne Telegramu.
Od jutra je Grajvoronski okrug tokom nekoliko sati bio meta minobacača s teritorije Ukrajine. Prema informacijama gubernatora, ranjene su dve osobe, od kojih je jedna životno ugrožena.
„Od 9 sati ujutru Grajvoronski gradski okrug nalazi se pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine. Nije bilo povređenih civila. Aktiviran je naš PVO sistem. Deo rakete pao je u baštu privatnog stambenog domaćinstva u selu Antonovka. Stručnjaci za eksploziv i hitne službe su na licu mesta i počinju da neutrališu“, napisao je Gladkov tokom jutra.
Prema rečima gubernatora, u selu Kozinka se zbog minobacačkog granatiranja zapalila privatna kuća, a druga je pretrpela značajnu štetu. Oštećeni su i ograda i automobil. U selu Gora-Podol zapalio se magacin sena lokalnog salaša. U Grajvoronu su granate pogodile teritoriju jednog saobraćajnog preduzeća. Tamo nije naneta šteta. A u selu Zamostje oštećena je ograda privatne kuće.
Gladkov je istakao da su sve hitne službe na licu mesta i da se počinje sa patroliranjem teritorije.
Belgorodska oblast stalno se nalazi pod vatrom Ukrajine. Na desetine civila je poginulo i ranjeno. Od aprila 2022. godine na celoj teritoriji regiona na snazi je žuti, povećani nivo opasnosti od terorizma.
PVO sistem ZU-23-2 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Kijev spreman da sasluša afričke lidere, ali ima dva uslova za rešenje sukoba u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala