- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović ljut na Francuze: „Da li je problem što sam iz Srbije?“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaTrener KK Monako Saša Obradović
Trener KK Monako Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Saša Obradović, srpski košarkaški trener, napravio je veliki uspeh sa Monakom koji je osvojio treće mesto Evrolige, ali u Francuskoj nije dovoljno cenjen uprkos tako velikom uspehu. Obradović je istakao da oseća nepoštovanje, a ujedno se i pita da li je jedan od razloga zbog kog ga ne cene dovoljno srpsko poreklo.
Monako je imao fantastičnu, istorijsku sezonu u Evroligi, a veliki deo zasluga trebalo bi pripisati Saši Obradoviću koji je vodio ekipu do Fajnal fora u Kaunasu. Međutim, Francuzi ne misle tako.
Srpski trener sa pravom je ljut jer je košarkaška liga Francuske dodelila nagrade, a među njima nije bilo nijedne za Obradovića. Loran Vila iz Šole Basketa proglašen je za najboljeg trenera lige, a Obradović se oseća zanemareno.

„Trebalo bi da pričamo o ceni trenera. Nisam se ni približio da budem trener godine u Francuskoj. Kako to možete da objasnite? Prvi sam glasao za najboljeg trenera, glasao sam za njega, ali nisam ni blizu? Šta je ovo? Kakvo je ovo ponašanje? Je li zato što sam Srbin?“ , upitao je Obradović koji je vidno razočaran tretmanom u Francuskoj.

S obzirom da je Monako postao treća najbolja ekipa u Evropi, Obradović smatra da zaslužuje više poštovanja kao trener, pogotovo od zemlje kojoj je doneo takvu košarkašku ekipu posle mnogo godina čekanja.
„Zašto me ostavljate po strani? Ko može ovo da objasni? Nisam ovo zaslužio dve godine zaredom?“, bio je ljut Obradović posle utakmice sa Barselonom.
Monako je sezonu u Francuskoj završio na prvom mestu u regulranom delu sezone, dok se u četvrtfinalu sastaje sa Strazburom.
Srpski trener bio je i u konkurenciji najboljih trenera za Evroligu, ali je to zvanje otišlo u ruke treneru Olimpijakosa Georgisu Barcokasu.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Još jedan Nikola juri ka finalu NBA lige – Majami treći put pobedio Boston
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala