- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još jedan Nikola juri ka finalu NBA lige – Majami treći put pobedio Boston

© AP Photo / Wilfredo LeeNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Majami savladali su Boston i u trećoj utakmica finala Istočne konferencije rezultatom 128:102 i sada vode u seriji 3:0. Svoj doprinos pobedi dao je i mladi srpski košarkaš Nikola Jović, a ovakvi rezultati slute na to da ćemo gledati srpsko NBA finale jer je i na Zapadu Denver vodi protiv Lejkersa 3:0.
Majami je još jednom pokazao da je mnogo spremniji ušao u plej-of seriju i ostvario je novu ubedljivu pobedu sa malim padom u odbrani samo u poslednjoj deonici, ali je to bilo kasno da se Boston razbudi.
Svojih pet minuta dobio je i mladi Nikola Jović koji je upisao dva poena i tri skoka, dok je za pobedu najzaslužniji bio Gejb Vinsent sa 29 poena, dva skoka i tri asistencije.
Boston ni ovoga puta nije mogao previše da se osloni na Džejsona Tejtuma koji je ubacio 14 poena i tome dodao deset skokova uz dve asistencije. Tejtum je pogodio šest šuteva iz 18 pokušaja, čime se definitivno nije proslavio, a Boston se sada nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji.
Majami je na kraju treće deonice imao veliku prednost od 30 poena, pa je tako pobeda mogla da bude još ubedljivija i ako je na kraju sama po sebi to bila.
Ispostavilo se da su košarkaši Majamija u ovoj seriji sa Boston iz utakmice u utakmicu bolji i sada ih sam jedna pobeda deli od finala NBA lige što je slučaj i sa Denverom koji istim rezultatom vodi protiv Lejkersa.
Ukoliko pobede po još jednom, jedan srpski košarkaš sigurno će biti šampion NBA lige jer će jedan protiv drugog igrati Nikola Jokić i Nikola Jović.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Real Madrid košarka - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
SPORT
Ne pomaže ni MVP Bugarin – Real košem Ljulja stigao do 11. titule prvaka Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala