- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan ozvaničio najgori plasman u ovom veku – „Sami smo krivi“

© Foto: FK Partizan/Miroslav TodorovićVojvodina - Partizan
Vojvodina - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Fudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su u Novom Sadu nerešeno bez pobednika (2:2) u meču 36. kola Superlige Srbije. Time je klub iz Humske izgubio sve šanse da se domogne drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće sezone.
Ujedno, Partizan je ozvaničio i svoj najgori plasman na tabeli u ovom veku, četvrto mesto, daleko iza večitog rivala Crvene zvezde na vrhu superligaške tabele.
Oba gola za Vojvodinu postigao je mladi Jovan Milošević u 22. i 46. minutu, dok su se kod gostiju u listu strelaca upisali Rikardo Gomeš u 17. i Andres Kolorado u 50. minutu.
Bez obzira na rezultate u poslednjem kolu, izabranici Igora Duljaja će osvojiti četvrto mesto u Superligi i igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Vojvodina će biti peta, a igraće naredne sezone u drugom kolu kvalifikacija za isto takmičenje.
„Sami smo krivi što smo došli u ovu situaciju. Naravno da mi je krivo, ko voli da bude na četvrtoj poziciji, posebno kada je u pitanju jedan veliki klub, kao što je Partizan, koji ima dugačku tradiciju? Naravno da navijači ne mogu da budu zadovoljni sa tom pozicijom, a samim tim ni ja, naravno“, rekao je trener crno-belih Igor Duljaj.
Crvena zvezda je prva sa 96 bodova, TSC ima 74, a Čukarički 71, posle večerašnjih utakmica. Brđani su izgubili bodove, možda i kvalifikacije za Ligu šampiona, protiv Voždovca u gostima (1:1), dok je TSC slavio u Novom Pazaru sa 4:1. Partizan je četvrti na tabeli plej-ofa Superlige sa 68 bodova, dok je Vojvodina peta sa 62.
Crno-beli će u poslednjem, 37. kolu narednog vikenda dočekati Voždovac u Humskoj, dok će Vojvodina igrati sa ekipom TSC-a u Bačkoj Topoli. Crvena zvezda na Marakani dočekuje Novi Pazar, dok je Čukarički domaćin Radničkom iz Kragujevca.
Borusija Dortmund, navijači - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
SPORT
Trese se najveća fudbalska imperija – decenijska dominacija na 90 minuta od gašenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala