- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trese se najveća fudbalska imperija – decenijska dominacija na 90 minuta od gašenja

© AP Photo / Matthias SchraderBorusija Dortmund, navijači
Borusija Dortmund, navijači - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Još samo 90 minuta deli igrače i navijače Borusije iz Dortmunda od ostvarenja decenijskog sna i rušenja desetogodišnje dominacije Bajerna iz Minhena u Bundesligi. „Milioneri“ su savladali Augzburg kao gosti sa 3:0 i kolo pre kraja stekli dva boda prednosti u odnosu na Bavarce.
Poslednje kolo doneće nam nezapamćenu kulminaciju koju nismo gledali još iz perioda kada su Štutgart, Volfzburg ili Borusija osvajali čuvenu „salataru“.
Ona bi lako mogla da promeni vlasnika posle decenije provedene u Minhenu, ukoliko Borusija na svom „Vestfalenu“ savlada Majnc, koji nema za šta da se bori u poslednjem kolu - siguran je u sredini tabele.
Bajern u poslednjem kolu gostuje u Kelnu, ali posle poraza od Lajpciga u subotu uveče u Minhenu od 3:1 ništa više ne zavisi od njega već samo od toga hoće li Borusija uspeti da pobedi Majnc.
Danas se ekipa Edina Terzića namučila u Aguzburgu gde je imala brojne prilike u prvom poluvremenu, ali nije uspela da otključa mrežu domaćina. Ale, Brant, Malen i ostali ređali su se u promašajima, dok je domaćin na drugoj strani propuštao šanse u kontri.
Posao je Borusiji bio olakšan od 40. minuta kada je zbog drugog žutog kartona opravdano isključen štoper Augzburga Feliks Udokaj, što je predstavljalo prednost za goste u nastavku utakmice.
Dominacija Borusije nastavila se u drugom poluvremenu, a „Milioneri“ su do trijumfa stigli u 71. minutu, kada je iskusni Sebastien Ale maestralnim potezom matirao golmana Augzburga i doneo slavlje gostima. Isti igrač je potvrdio pobedu drugim golom u 84. minutu, a tačku na trijumf stavio je Julijan Brant u 93. minutu.
Ekipa iz Dortmunda je tako osvojila tri velika boda. Sada je sve u njenim rukama, a uoči poslednjeg kola sledeće subote (sve utakmice počinju u 15.30) treba znati da gol-razlika odlučuje ako dva tima završe sezonu sa istim brojem bodova.
Ona je obilno na strani Bajerna, pa Borusiji samo pobeda garantuje osvajanje devete šampionske titule u Bundesligi, prve od 2012. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala