- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradovićev Monako ispisao istoriju – Barsa se raspala

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaTrener KK Monako Saša Obradović
Trener KK Monako Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Monaka osvojili su treće mesto u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Igrači koje sa klupe predvodi Saša Obradović nadigrali su Barselonu sa 78:66 na pretposlednjem meču na Fajnal foru u Kaunasu.
Najefikasniji u pobedi Monaka bili su Strazel sa 14 i Dijalo sa 10 poena, dok je Nikola Mirotić za Barsu dao 15, ali je dosta mašio na ovoj utakmici. Kod Monaka je još Eli Okobo dodao 10 poena. Nikola Kalinić završio je meč sa četiri poena, dva skoka i dve asistencije.
Bio je ovo duel daleko ispod Barseloninog nivoa. Razlika je lagano mogla da bude i veća u korist Kneževa.
Poznato je da je teško igrati mečeve za treće mesto na Fajnal foru, tako je i igračima Barselone bilo na startu, viddlo se to i po izrazu lica Nikole Mirotića kome nije baš prijala ova utakmica.
Dialo i Lojd su sa druge strane nosili debitanta na završnim turnirima Evrolige, pa je Monako bio u dvocifrenoj prednosti posle prve četvrtine.
Košarkaši Barselone želeli su da budu u avionu, a ne na parketu, pa je zbog toga najviše Monako stigao do prednosti od 16 poena. Očekivali su Katalonci da će osvojiti Evroligu, pa im meč za treće mesto nije predstavljao nikakvo zadovoljstvo.
Plašili su se sigrno navijači Monaka da će u trećoj deonici njihov tim ispustiti prednost kao što je to bilo u polufinalu protiv Olimpijakosa, ali su igrači Saše Obradovića uspeli da odbiju napad Katalonaca.
Monako je na ulasku u poslednju četvrtinu ušao sa 15 poena prednosti i samo je veliki preokret mogao da ga odvoji od trećeg mesta.
Istorijski uspeh za Monako! Barselona završava Fajnal for na poslednjem četvrtom mestu.
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
SPORT
Ko je čudnovati zlatni grumen koji stiže u ruke „ludog Srbina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala