- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović u Podgorici razgovarao sa Vučićem: Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERPremijer Hrvatske Zoran Milanović
Premijer Hrvatske Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
Pratite nas
Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi, uključujući rešavanje sudbine nestalih u ratu, izjavio je hrvatski predsednik Zoran Milanović.
Milanović je prisustvovao inauguraciji novog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića i tom prilikom kratko razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, takođe gostom na svečanosti u Podgorici.
Hrvatski predsednik je novinarima izjavio da su „kao i obično pričali premalo“ i da nije on taj koji može operativno da rešava probleme između dve zemlje.
„Ali po meni su rešivi. Jedan od problema su nestali, a ja ne mogu da verujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da verujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju. Prošlo je 30 godina, ljudi su već i umrli, ako su uopšte ljudi, više neljudi“, rekao je Milanović, javila je Hina.
Milanović je dodao da bi voleo da saradnja s novim crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem.
„Ja sam dobro sarađivao, ne samo ja već svi mi sa Đukanovićem, ne bih bio nesretan da se to nastavi kad je spoljna politika u pitanju. U unutrašnje stvari Crne Gore ne bih se mešao, osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi na ovim izborima“, rekao je Milanović misleći na stranku crnogorskih Hrvata.
Očekuje se da će Hrvatska građanska inicijativa, jedina hrvatska stranka koja izlazi na izbore u Crnoj Gori, osvojiti jedan poslanički mandat, preneo je portal „Indeks“.
Inauguracija Jakova Milatovića - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2023
REGION
Milatović položio predsjedničku zakletvu: Inauguraciji prisustvovali Vučić, Milanović, Eskobar...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala