- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odgovor Moskve na nove američke sankcije: Stop ulazu u zemlju za 500 Amerikanaca, uključujući Obamu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Rusija je kao odgovor na najnovije američke sankcije zabranila ulaz u zemlju za 500 Amerikanaca, uključujući bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obamu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
U saopštenju se ističe da je Vašington trebalo odavno da shvati da nijedan neprijateljski napad na Rusiju neće proći bez oštre reakcije.
Ministarstvo ističe da su među američkim građanima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju i bivši američki lider Barak Obama, kao i aktuelni rukovodioci različitih nivoa izvršne vlasti, bivši zvaničnici poput onih koji su u Beloj kući bili zaduženi za borbu protiv „ruskih dezinformacija“ Nine Janković, senatori i kongresmeni koji su prvi put izabrani na novembarskim izborima 2022. godine.
Ulazak u zemlju je zabranjen i stručnjacima i saradnicima američkih „analitičkih“ centara, umešanih u širenje rusofobičnih stavova i fejkova, kao i direktori kompanija koji isporučuju oružje kijevskom režimu.
Prethodno su američka ministarstva finansija i trgovine saopštila da su uvela nove antiruske sankcije protiv kompanija i fizičkih lica povezanih sa Rusijom.
Pogled na Vestminstersku palatu u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
RUSIJA
London proširio sankcije protiv Rusije: Na udaru „Rosatom“, „Kalašnjikov“ i banke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala