- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

London upozorava svet: Do 2030. očekuje nas globalni konflikt sa Rusijom i Kinom

© AP Photo / Chris JacksonVojna parada u Londonu u čast platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete - 70 godina na tronu
Vojna parada u Londonu u čast platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete - 70 godina na tronu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas upozorio je da postoji pretnja od globalnog konflikta krajem dekade i to sa Rusijom i Kinom.
„Krajem dekade svet će postati opasniji, nestabilniji, a odbrana će igrati važnu ulogu u našim životima2, rekao je on u intervjuu za „Fajnenšl tamjs“.
Volas je upozorio na rizik od još šireg konflikta sa Rusijom, ali i na pretnju koja dolazi od sve jače Kine. Takođe je upozorio i na porast ekstremizma u Africi.
Prema njegovim rečima, svet doživljava kraj anomalnog perioda mira nakon završetka Hladnog rata.
„Smatram da nam se bliži konflikt, bilo da je reč o vrućem ili hladnom, videćemo. Bliži nam se konflikt i to protiv čitavog niza protivnika širom celog sveta. Moramo da se pripremimo za to“, dodao je.
Volas je ujedno i pozvao da se uspostavi jasan grafikon povećanja vojnih troškova Velike Britanije sa 2,1 na 2,5 odsto BDP-a.
U kratkom videu pogledajte i kako Zapad pokušava da smisli način kako da uništi Rusiju:
Lavrov na Savetu bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
RUSIJA
Ključne poruke Lavrova sa tribine UN nad kojima treba da se zamisli ceo svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala