Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Euleks povećao stepen spremnosti na severu Kosova i Metohije

© AP Photo / Visar KryeziuEuleks
Euleks - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji, Euleks, povećao je stepen spremnosti usled polaganja zakletvi novoizabranih gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, potvrđeno je iz ove Misije.
„Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) pomno prati dešavanja na severu Kosova kroz prisustvo svoje Specijalizovane policijske jedinice i Rezervne specijalizovane policijske jedinice, kao i naših viših policijskih savetnika i drugog osoblja prisutnog u toj oblasti, u bliskoj koordinacija sa Policijom Kosova i KFOR-om“, navodi se u odgovoru Euleksa Tanjugu.
Pored toga, u Mitrovici se nalaze Snage za brzo reagovanje sa veoma kratkim vremenom odziva, koje su u pripravnosti 24 sata dnevno.
„S obzirom na ceremoniju polaganja zakletvi, Euleks je povećao stepen spremnosti. Specijalizovana policijska jedinica Misije i Rezervna specijalizovana policijska jedinica, kao druga instanca za bezbednosni odgovor, spremne su da, ako se to zatraži i ako bude potrebno, podrže Policiju Kosova u očuvanju stabilnosti Kosova i bezbednosti svih njegovih zajednica“, navodi se u saopštenju Euleksa.
Danas je u Severnoj Mitrovici zakletvu položio novoizabrani gradonačelnik Erdan Atić, a za sada se ne zna kad će tu učiniti i ostali predsednici Opština na severu.
Anketa
Da li će polaganje zakletve tzv. gradonačenika izazvati nove tenzije na severu KiM?
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić se obraća okupljenim Srbima u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SRBIJA
Srpska lista: Počela okupacija severa Kosmeta, Kurtiju rok do 1. juna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala