Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista: Počela okupacija severa Kosmeta, Kurtiju rok do 1. juna

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPotpredsednik Srpske liste Igor Simić se obraća okupljenim Srbima u Kosovskoj Mitrovici.
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić se obraća okupljenim Srbima u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Danas je počela okupacija severa Kosova, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić povodom polaganja zakletve gradonačelnika Severne Mitrovice, izabranog na izborima koje su Srbi bojkotovali.
Simić je rekao da daju rok do 1. juna da prestane represija Aljbina Kurtija, a da će u slučaju da se to ne desi srpski narod odgovoriti svim mogućim sredstvima.
„Represija koja se sprovodi od strane režima Aljbina Kurtija je nešto što ne možemo da podnesemo. Rok 1. juna je dat još jednom kao prostor pre svega Aljbinu Kurtiju i Prištini, ali i predstavnicima Kvinte i međunarodne zajednice“, kazao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.
Srbi danas nemaju problema sa albanskim narodom već sa antisrpskim režimom Aljbina Kurtija koji svakodnevno nastoji da neuspehe na političkom planu rešava tako što će sticati jeftine političke poene maltretiranjem srpskog naroda, rekao je Simić.
Simić je rekao i da je danas „veliki broj pripadnika tzv. kosovske policije i u uniformama i u civilu poslat na sever s namerom da ga okupira“.
„Zahvaljujući upravo Srpskoj listi danas je sačuvan mir, jer su na sve načine pokušavali da zadrže narod koji je ogorčen s pravom, jer su Srbima sva moguća prava uskraćena“, rekao je Simić na konferenciji za štampu.
Konferenciju Srpske liste pratio je veliki broj albanskih novinara koji su pokušavali da isprovodicraju Simića, a na jednod od pitanja „i šta ćete sad“, Simić je odgovorio "da sačuvamo mir“.
Na pitanje da li očekuje upade i u ostale opštine na severu, Simić jerekao da nije isključeno, ali da je „Srpska lista zahvaljujući politici Aleksandra Vučića sve vreme nastojala da sačuva mir“.
Erden Atić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SRBIJA
Kurtijev gradonačelnik Severne Mitrovice položio zakletvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala