- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Otmica“ nije prošla – šta Lejkersi spremaju Srbinu za drugu utakmicu?

© AP Photo / Jack DempseyDenver - Lejkersi, Nikola Jokić
Denver - Lejkersi, Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Ideja da Entoni Dejvis čuva Nikolu Jokića nije donela ništa Lejkersima u prvom meču finala Zapada. Denver je slavio na krilima „tripl-dabla“ srpskog centra za koga stručni štab iz Los Anđelesa mora da spremi drugačiju taktiku na meču broj dva u noći između petka i subote.
Mnogo se govorilo o tome što su Lejkersi stavili Ruija Hačimuru da bude Jokićev inicijalni čuvar, dok je Entoni Dejvis trebalo da bude drugi. Međutim, dešavanja na terenu iziskivala su stalno prisustvo Dejvisa što je olakšalo posao Nikoli.
Pažljivom analizom dolazi se do zaključka da Hačimura ume bolje da zaustavi Jokića nego Dejvis, što je pokazao u prvom meču. Zato se pojedini navijači Lejkersa nadaju da bi mogao čak i da bude starter u utakmici broj dva.
Jer, dok je Dejvis čuvao Srbina kao primarni, Nikola je postizao 1,53 poena u proseku po duelu u prvom meču i šutirao 10/13 uz dve izgubljene lopte. A kada je Somborca čuvao Hačimura, centar Denvera je ubacio 0,67 poena, šutirao 0/2 i izgubio dve lopte.
Nikola Jokić i Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
SPORT
Lejkersi imaju plan za Jokića – trener preti otmicom: „Probaćemo sve što možemo“
Centar Lejkersa Entoni Dejvis, koji je u prvoj utakmici ubacio 40 poena, kaže da je spreman za bilo koji izazov u meču broj dva.
„Zbog toga me mnogo plaćaju. Moram da pomognem svima defanzivno“, kaže Dejvis.
Na drugoj strani, trener Denvera Majk Meloun kaže da Lejkersi nemaju čime da ga iznenade kada je u pitanju odbrana na njegovom najboljem igraču.
„Mnogo se buke diže u vezi sa time, kao da nikada ranije nismo videli bilo šta slično. Stvara se neka priča da su Lejkersi otišli iz hale s nečim u rukama, iako su izgubili. Kladim se u poslednju paru da bi Darvin Hem više voleo da vodi 1:0 nego da gubi. Analizirati snimak i gledati šta smo uradili loše posle pobede, to je izvanredna situacija“, rekao je Meloun.
Krilni košarkaš Nagetsa Majkl Porter junior kaže da njegov tim ima spreman odgovor na to kako Lejkersi čuvaju Jokića.
„Kao tim smo videli svaku vrstu odbrane koju su protivnici pokušali da primene na Nikoli. Možda su nas malo iznenadili time, ali gledajući snimak, mislim da nam to neće predstavljati problem. Kada Dejvis nije direktni čuvar, otvara se drugi prostor, samo moramo to da iskoristimo“, istakao je Porter.
Druga utakmica finala Zapada igra se u Denveru u noći četvrtak na petak od 2.30.
Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Batler šokirao još jednog favorita – veliki brejk Majamija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala