- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Batler šokirao još jednog favorita – veliki brejk Majamija

© AP Photo / Charles KrupaDžimi Batler
Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Majamija sjajno su započeli finalnu seriju Istoka, pošto su u noći između srede i četvrtka napravili brejk u Bostonu i slavili sa 123:116, uz sjajnu rolu Džimija Batlera.
Seltiksi su poslednja ekipa koja nije imala lek za sjajnog Batlera, koji je sa 34 poena, sedam asistencija i pet skokova vodio goste do trijumfa, a najviše se istakao u trećoj deonici u kojoj je Majami ubacio čak 46 poena i dobio je sa 21 poenom razlike.
Posle tesne prve deonice, Seltiksi su serijom od 20:5 stekli dvocifrenu prednost u drugoj četvrtini. Na kraju, imali su samo devet poena viška na poluvremenu, što se brzo istopilo u nastavku jer je Majami došao u situaciju da ima 12 poena prednosti.
Uspeo je domaći tim u jednom trenutku da spusti razliku na četiri poena (114:110), pre nego što je Majami pogodio dve trojke za miran finiš.

„Igram na neverovatnom nivou zato što mi saigrači to omogućuju. Ne postavljaju mi granice - veruju mi kad sam s loptom, veruju mi u odbrani. To je ono što želi svaki igrač“, rekao je Batler posle meča.

Bam Adebajo je sa 20 poena najviše pomogao Batleru, a dodao je i osam skokova. Gejb Vinsent, Maks Strus, Kaleb Martin i Kajl Lovri su, zanimljivo, meč završili sa po 15 ubačenih poena.
Džejson Tejtum je sa 30 poena i sedam skokova bio najbolji u redovima Seltiksa. Džejlin Braun je imao učinak od 22 poena i devet skokova, Brogdon je ubacio 19, Vilijams je imao 14, a Markus Smart 13 poena i 11 asistencija.
Tim sa Floride je i serije sa Baksima i Niksima počinjao pobedom na strani. Drugi meč je na programu u subotu ujutru takođe u Bostonu.
Nenad Dimitrijević - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Nenadov šou kome se divi Rusija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala