- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Drska provokacija CIA: Amerika pokušava da poseje razdor među Rusima

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Pokušaji američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) da vrbuje Ruse objavljivanjem propagandnih video-snimaka predstavljaju provokaciju i deo su hibridnog rata protiv Rusije, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„To nije prva drska provokacija američkih obaveštajnih službi. Na primer, prilikom korišćenja 'Jutjuba' na teritoriji ambasade redovno je takozvano ciljano oglašavanje, odnosno pojavljuju se video-snimci Federalne službe bezbednosti (FBI) čiji je cilj vrbovanje. Navode se brojevi telefona koje možete pozvati i postati izdajnik. To je počelo još prošle godine. Reč je o koordinisanoj kampanji u okviru hibridnog rata koji je pokrenut protiv Rusije“, navodi Antonov, komentarišući snimak koji je CIA objavila 16. maja u kome poziva Ruse da podele informacije sa njima.

Kako dodaje, „zlobnici na Zapadu još od poraza Napoleona znaju da je Rusija nepokolebljiva pred napadima spolja“.

„Sada, pošto je propao njihov sankcioni blickrig i kada su shvatili da nam ne mogu naneti vojni poraz, pokušavaju da poseju razdor u ruskom društvu. Njihov zadatak je da nam sve preokrenu naglavačke i da ni sami sebi više ne verujemo. A onda misle da bi mogli da zauzmu Rusiju golim rukama“, ocenjuje Antonov.

Međutim, ambasador je siguran da je ruski narod dobro naučio lekcije iz istorije i da neće dozvoliti pokušaje da se uništi jedinstvo. On je podsetio da građani i političke snage u Rusiji podržavaju specijalnu vojnu operaciju, te da bi to trebalo da imaju u vidu“.
Podsećanja radi, američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) otvorila je kanal na Telegramu na kome pokušava da vrbuje Ruse pomoću propagandnih video snimaka. Saradnici CIA su 15. maja na društvenoj mreži saopštili da je agencija pokrenula kanal na Telegramu kako bi se obratila onima koji imaju potrebu da sarađuju sa njom.
Na pomenutoj mreži je objavljen propagandni video na ruskom jeziku. U saopštenju se navodi da je američka Centralna obaveštajna agencija zainteresovana za dobijanje informacija o ekonomiji ili višem rukovodstvu Ruske Federacije.
Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
RUSIJA
Jeftin trik CIA protiv Rusije: Operacija „Telegram“ – slab mamac za doušnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala